Jednoduchá třená Niva - pomazánka

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 20
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g sýr niva
    • 100
      g máslo změklé
  • Dále dle chuti:
    • smetana ke šlehání nebo majonéza či zakysaná smetana
    • pepř mletý
    • posekané bylinky : petrželka...
    • česnek nastrouhaný nebo rozetřený
    • cibule jemně pokrájená
    • vlašské ořechy nasekané
    • olivy nasekané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nivu nastrouháme nebo rozdrobíme do mísy, přidáme změklé máslo a třeme do pěny. Čím déle, tím lépe. Pomazánku pak můžeme upravit do námi požadované chuti a konzistence. Pokud chceme jemnou a nadýchanou, vmícháme smetanu, kterou jsme předem našlehali, a to takové množství, jaké nám bude vyhovovat. Můžeme také pomazánku zjemnit majonézou či zakysanou smetanou.
2
Pomazánku můžeme ochutit nejen cibulí, ale i česnekem, nasekanými ořechy, olivami, bylinkami... Pak necháme alespoň hodinu v chladnu proležet.
3
Pomazánku mažeme na jednohubky nebo chlebíčky.
4
Zdobíme dle chuti hroznovým vínem, pistácií, ořechem, bylinkami...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Áňa
    Áňa |

    26. 2. 2017 18:44

    Je výborná. Taky je super v tom, že když jsem přidala smetanu, kterou jsem do pomazánky nikdy nedávala, šla krásně roztírat i studená z ledničky, Já přidala jako vždycky i cibuli.

  • Radka
    Radka |

    31. 12. 2016 15:53

    Na kanapky jsme zapíchali vlašáky. Výborný.

  • Bibi
    Bibi |

    3. 11. 2016 15:07

    Dávám jedničku s hvězdičkou, protože je to pomazánka skoro bez práce a bodne vždycky :-))

  • Věra Blažková
    Věra Blažková |

    23. 9. 2016 13:35

    Výborná a snadná.