Jednoduchá omáčka na špagety

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 14
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g špagety
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 300
      g kečup - jemný
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • tvrdý sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce nalijeme asi 3 litry osolené vody a přivedeme k varu. Mezitím v jiném hrnci smícháme kečup, olej, koření, nadrobno nakrájený česnek a cibuli. Do vroucí vody vložíme špagety. Než se uvaří, pozvolna ohřejeme připravenou směs.
2
Podáváme posypané jemně nastrouhaným sýrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janek
    Janek |

    17. 4. 2016 14:35

    Je blbost mít hubu na spařenej jetel a kritizovat.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 1. 2016 15:52

    No vy jste gurmáni teda..kečup a točeňák, paráda :-$

  • Hanka
    Hanka |

    10. 8. 2015 12:44

    Opravdu jednoduchý recept, jako nouzovka dobrý :-), no přítel by mne asi moc nepochválil. Cibulku zesklovatim na oleji, přidám uzeninu/točený salám, prolisovaný česnek, provensalský koření/občas grilovací, pepř/nejlépe kajenský a sůl, po chvíli zaliji vodou, zahustim protlakem/pyré, někdy přidám i majoránku.Hotovou směs naliji na uvařený špagety, posypu strouhaným sýrem a hotovo, kdo chce si dá i kečup ;-)

  • Karolína
    Karolína |

    15. 6. 2015 15:46

    Jako rychlovka a nouzovka super :-))

  • Marek
    Marek |

    13. 5. 2015 07:54

    Bez kečupu ani ránu ... :-(

  • anonym
    anonym |

    23. 4. 2015 19:29

    Já tam přidala ještě šunku a bylo to eňo ňuňo. <3 <3 :-* :-)

  • Jan
    Jan |

    16. 4. 2015 17:48

    jako koření přidejte gulášové pak to nemá chybu :)

  • luky
    luky |

    25. 2. 2014 19:44

    budu si jí teprve dělat ,ale myslím že to bude dobré::::::::)))))))) ;-) :-P :-[ :-\ =-O 8-) :-$ :-! O:-)

  • TGM
    TGM |

    20. 7. 2013 18:25

    :-$ To uvaří jen sebevrah!!!!!

  • Ivuska
    Ivuska |

    9. 7. 2013 11:49

    Místo kečupu jsem dala rajský protlak a přidala uvařený, tenký párek. Je to výborné. :-)

  • picheck
    picheck |

    23. 1. 2013 21:09

    ..a vy byste se na to možná někdy měl podívat...ono to jednodušší je většinou lepší

  • Maxík
    Maxík |

    21. 6. 2012 20:41

    Sorry, ale opravdu kečup není ta pravá cesta zkuste rajčatový protlak, nebo pyré. Úplně jiná chuť.

  • Kajous
    Kajous |

    5. 6. 2012 11:34

    Já si osmahnu na trošce oleje cibuli, přidám nadrobno nakrájený česnek, klidně celou palici.. Pak přidám mleté maso a přidám koření Italské bylinky. Počkám až je mleté hotové, zaliji kečupem, nejlépe domácím a zředím vodou ;-)

  • ondrej.soldat@gmail.com
    ondrej.soldat@gmail.com |

    19. 8. 2011 18:25

    Samo že nakonec sýr. A špagety vařím v hrnci plné vody a 2dl krve xD + sůl

  • ondrej.soldat@gmail.com
    ondrej.soldat@gmail.com |

    19. 8. 2011 18:21

    OMÁČKA : Jen orestuju dnešního poraženého bejčka s cibulkou a česnekem pak dám nakrájená rajčátka rozvařím a dodám kečup a chilly papričku na drobno xD. 8-)

  • Omáčka
    Omáčka |

    2. 5. 2011 20:58

    Moc si čuměl na Ano šéfe :-|

  • b8egt
    b8egt |

    21. 2. 2011 11:35

    a tomuhle říkáte vaření? 300g kečupu jste se zbláznili..to neni vaření ale přemísťování surovin

  • kikit
    kikit |

    8. 1. 2011 11:58

    bylo to vynikající

  • Milan a Lenka Ugrinovi
    Milan a Lenka Ugrinovi |

    28. 12. 2007 12:34

    nejlepší recept je uvařit špagety, na pánvičce osmahnout na kostičky nakrájený měký salám (Junior) když uš je skoro hotový tak tam přilejt ketchup zamíchat a může se podávat

  • Ilona Cooper
    Ilona Cooper |

    12. 10. 2007 14:40

    Souhlasim s matyskem,taky to tak delam,nejdriv zesklovatet na oleji cibulku a taky trosku osmazit tu uzeninu,potom ostatni prisady.Taky si myslim ze je to chutnejsi nez jenom vsechno ohrat,ale zase to trosku dyl trva :-)

  • Jan Macek
    Jan Macek |

    5. 9. 2007 14:39

    Mohu jen doporučit. Já sem místo šunky zvolil 15 dkg točeňáku. A este by me docela zajmalo kolik tak přidáváte toho koření na špagety? ja sem tam dal půlku na dvě porce a zdálo se mi to hodně...

  • Jan Macek
    Jan Macek |

    5. 9. 2007 14:39

    Mohu jen doporučit. Já sem místo šunky zvolil 15 dkg točeňáku. A este by me docela zajmalo kolik tak přidáváte toho koření na špagety? ja sem tam dal půlku na dvě porce a zdálo se mi to hodně...

  • Mates
    Mates |

    28. 6. 2007 13:18

    Vynikající. Dal jsem tam ještě asi 15 dkg šunky nakrájené na malinké části.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    9. 11. 2006 16:37

    Pokud já vím, tak prostým vařením česnek nezhořkne (viz mnoho jídel, ve kterých se česnek vaří - česnečka, houbová praženice, špenát a pod). Česnek ale snadno zhořkne, když ho chceme osmahnout na tuku a přichytíme (připálíme) ho. Pak velmi snadno chytí nahořklou chuť....

  • Vladimíra Smékalová
    Vladimíra Smékalová |

    9. 11. 2006 11:11

    taky je to jenom jednoduchá omáčka a syrová cibule je taky dobrá. Může to být zajimavé, zrovna to vařím. Kdo to ještě nezkusil, tak nemůže vědět jaký to je. Vařit se dá všelijak, jsem kuchařka a česnek nemůže zhořknout. To je můj názor

  • denisa
    denisa |

    28. 7. 2006 09:02

    Teď dovařuji,jelikož rodiče nejsou doma,tak jsem se na to vrhla sama.Udělala jsem to podle matysek82 děkuji,za Váš příspěvek jinak by to určitě nebylo takové jaké to je.Cibulku jsem restovala na olivovém oleji a přidala kečup a koření přesně jak uvádí matysek82.Díkys Hodnotím původní recept za 3 a ten nový za 1.

  • Michal Pöpprle
    Michal Pöpprle |

    18. 7. 2006 13:18

    Dělal jsem poprvé špagety. Tento návod je nejjednodušší a špagety jsou výborné.

  • Anonym
    Anonym |

    7. 2. 2006 14:44

    Jednoduché

  • matysek 82
    matysek 82 |

    11. 4. 2005 13:22

    no ale já si myslím,že ohřát neni asi to pravý ořechový.........protože ohřát syrovou cibuli......:-((.....no nevim.Lepší je jí zesklovatět a postupně přidávat ingredience a ta uzenina je tam výborná a ta je taky lepší trochu osmažená,než jen dušená nebo ohřatá.Ale je to jen můj názor:-)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    11. 4. 2005 12:19

    V receptu je to přesně napsáno. Cituji : "Než se uvaří, pozvolna o h ř e j e m e připravenou směs."

  • matysek 82
    matysek 82 |

    11. 4. 2005 11:22

    Pan Pospíšil napsal postup hodně jednodušše.........nejdříve se na oleji nechá zesklovatět cibulka,pak přidáme kečup, koření..............a až ke konci česnek a už nevaříme,jinak by zhořkl.........dát na špagety a posypat sýrem........já osobně na cibulce ještě orestuju na kostičky uzeninu.......je to rychlé a chutné:-)

  • monika baláková
    monika baláková |

    11. 4. 2005 10:28

    ja se chci zeptat to ti přisady na omáčku se taky vaří?Vy ste to tam neuved.Dekuji