Jednoduchá dušená kapusta

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
20 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Můrinka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kapusta
    • anglická slanina nebo špek
    • 1
      ks cibule
    • hladká mouka
    • olej
    • sůl
    • kmín
    • vegeta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustu nakrájíme nebo nakrouháme a dáme dusit s trochou vody, přidáme sůl, kmín a podle chuti vegetu. Na pánvičce si mezitím na oleji osmahneme slaninu s cibulkou, zaprášíme moukou a zalejeme vodou. Takto udělanou jíšku přimícháme do podušené kapusty a chvilku povaříme. Podáváme například s pečeným vepřovým masem a bramborem.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marek
    Marek |

    6. 9. 2014 09:25

    Všechno v receptu bych bral, jen tu vegetu :-P bych asi vyhodil.

  • Babida
    Babida |

    19. 11. 2012 20:03

    Do již hotové kapusty přidám asi 2 stroužky romačkaného česneku a špetku mletého pepře. Podávám s bramborama a vařenbým hovězím masem, /jindy párek, klobása, sekaná), vše se k tomu hodí, podle toho, co máme zrovna doma.