Jednoduchá cuketa s česnekovo-jogurtovým přelivem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cuketa
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • hladká mouka
    • olej
    • bílý jogurt

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Neoloupanou cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 15 minut odležet. Slejeme vodu z cuket a lehce obalíme každé kolečko z obou stran hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme olej (doporučuji olivový - není to ale nutné, výborné jsou i na slunečnicovém atp.) a kolečka z obou stran krátce osmažíme. V misce si připravíme dresink, který získáme z bíleho jogurtu a rozdrcených 4 stroužků česneku. Po dosmažení přelijeme cukety jogurtem.
2
Podáváme s bramborovou kaší nebo i samotné jako předkrm.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • mysalin
    mysalin |

    22. 2. 2011 13:26

    Znám to s lilkem. Postup je úplně stejný.

  • Di -
    Di - |

    24. 1. 2009 10:39

    Marie: Je to samozřejmě otázka rozdílných chutí - právě to nahnědlé nám chutná, zvykli jsme si na to v restauraci v Chorvatsku.

  • Marie Bartošová
    Marie Bartošová |

    23. 1. 2009 19:10

    Di : jednou jsem nemela po ruce mouku a cuekty byly tak zvlastne nahnedle a ne tak dobre jako obvykle... pepr zkusim, dekuji

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    29. 12. 2008 18:11

    Doporučuju do dresinku přidat nějakou bylinku, vynikající je tymián, pažitka, oregano.

  • Di -
    Di - |

    29. 12. 2008 18:07

    Přesně tak to léta dělám a je to skvělé jídlo. Poslední dobou už cuketu neobaluji v mouce a opékám ji "holou" na grileru (vroubkovaná pánev), jen ji osuším. Také doporučuji olivový olej a po opečení trochu posypat drceným pepřem (může být barevný).