Autor:

Jednoduchá čokoládová poleva

10 minut PT0H10M
Snadné
Ingredience
Zakysaná smetana 1 kelímek
Čokoláda na vaření
hořká
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Čokoládu rozpustíme v horké lázni, poté ji přimícháme do zakysané smetany. Rychle rozšleháme a ihned použijeme na mírně vychladlý moučník.
Nejlépe se hodí na tzv. lité buchty na plechu (např. jablečná, kokosová apod.). Nemusíme se obávat žádných žmolků či sražení. Zkrátka bezva záležitost. Nedoporučovala bych však na dorty. Poleva nevytvoří tak pevnou krustu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1
Cukroví nejen od sousedů Články z

Komentáře k receptu: Jednoduchá čokoládová poleva

Komentáře

  1. BindiDindi   02.02.2015 | 15:17 | reagovat |

    Šla by tahle poleva i na Míša řezy?

  2. Anet   29.10.2013 | 17:21 | reagovat |

    výborná! :-)

  3. Martina   29.08.2013 | 21:32 | reagovat |

    Musím se přiznat, že nejdřív jsem k tomu byla trochu skeptická, ale výsledek...je úžasná! Klidně bych si ji mohla dělat a pojídat jen tak :-)

  4. Roman Raba   15.08.2009 | 16:46 | reagovat |

    Je výborná, sladká a zároveň nakyslá.

  5. Miroslava Severová   11.03.2009 | 10:27 | reagovat |

    No, Leni, možná že by to nebylo špatné i na ten dort, alespoň by se při krájení nelámala a taky je docela pěkné když po stranách dortů stéká.Určitě je to dobrý nápad, přidávám si do oblíbených.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web