Jazyk s polskou omáčkou

Střední
Ingredience
Vepřový jazyk
2-3
3 ks
Kořenová zelenina  
Sůl  
Bobkový list  
Tymián  
Citronová kůra  
Máslo 60 g
Hladká mouka 20 g
Cibule  
Rybízová marmeláda 150 g
Rozinky  
Mandle 20 g
Červené víno 6 lžíce
Citron  
Pepř mletý
zrnka pepře
 
Nové koření
pár zrnek
 
Cukr
zkaramelizovaný
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Jazyky se uvaří společně se zeleninou, kořením, solí, šťávou z citronu a kouskem kůry. Pak se vyndají do studené vody a oloupou se. Udělá se cibulková jíška, rozředí se vodou, přidá se vývar, karamel, zavařenina a vše se povaří. Omáčka se přecedí, přidá se víno, mandle, rozinky a 10 minut se povaří. Dochutíme na sladkokyselo. Jazyky nakrájíme na plátky do omáčky a podáváme s houskovým knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Houbová dršťkovka Večeře na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Jazyk s polskou omáčkou

Komentáře

  1. Pavel   08.10.2006 | 12:06 | reagovat |

    Ano, to je klasika. Ja pridavam do omacky strouhany pernik. A lepsi je teleci jazyk

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web