Jazyk s polskou omáčkou

Střední
Ingredience
Vepřový jazyk
2-3
3 ks
Kořenová zelenina  
Sůl  
Bobkový list  
Tymián  
Citronová kůra  
Máslo 60 g
Hladká mouka 20 g
Cibule  
Rybízová marmeláda 150 g
Rozinky  
Mandle 20 g
Červené víno 6 lžíce
Citron  
Pepř mletý
zrnka pepře
 
Nové koření
pár zrnek
 
Cukr
zkaramelizovaný
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Jazyky se uvaří společně se zeleninou, kořením, solí, šťávou z citronu a kouskem kůry. Pak se vyndají do studené vody a oloupou se. Udělá se cibulková jíška, rozředí se vodou, přidá se vývar, karamel, zavařenina a vše se povaří. Omáčka se přecedí, přidá se víno, mandle, rozinky a 10 minut se povaří. Dochutíme na sladkokyselo. Jazyky nakrájíme na plátky do omáčky a podáváme s houskovým knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kuřecí prsa s lusky a listovými puky Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Jazyk s polskou omáčkou

Komentáře

  1. Pavel   08.10.2006 | 12:06 | reagovat |

    Ano, to je klasika. Ja pridavam do omacky strouhany pernik. A lepsi je teleci jazyk

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web