Játrová pochoutka z domácí pekárny

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí játra nebo vepřová
    • 500
      g mleté maso drůbeží nebo vepřové
    • 100
      g uzená slanina 70-100
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      pepř celý
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra nasekáme v el. sekáčku, rozmixujeme na kaši, nebo najemno umeleme. Cibuli totéž. Játra, cibuli, mleté maso, mouku smícháme, osolíme, opepříme, přidáme špetku majoránky a vypracujeme na vláčnou hmotu, která se podobá těstu. Nakonec špek nebo slaninu nakrájíme na malé kostičky, rozdrobíme do těsta a postupně vmícháme. U vepřového masa netřeba špek přidávat. Nádobu na pečení vymažeme sádlem. Hák nenasadíme. Masitou hmotu vložíme do nádoby a dáme péci na program pečení. Pečeme 1 a 1/2 hodiny. (Zpravidla program pečení třeba pustit znovu ještě na 1/2 hodiny). Po upečení nádobu vyndáme, necháme chladnout asi 10 minut. Pochoutku opatrně vyklopíme na talíř a necháme vychladnout. Pak zabalíme do alobalu a dáme vychladit do lednice.
2
Krájime na tenké plátky, podávame se chlebem, nebo houskou. Jídlo je obdoba játrového sýra, nebo salámu. Kuchařky a kuchaři si určitě ingredience obmění dle vlastní chuti. Důležité je, že na světě je nový nápad pro domácí pekárnu.
Zařazení: Maso Vnitřnosti

Komentáře k receptu

  • PajaP ***
    PajaP *** |

    30. 3. 2010 07:59

    Vyborna mnamka:-)

  • PajaP ***
    PajaP *** |

    16. 3. 2010 21:35

    Vyborna mnamka, jen se mi to roztrhlo, priste asi mene cibule

  • Don Giovanni
    Don Giovanni |

    6. 12. 2008 17:26

    Jinak omlouvám se za opozdilou reakci. Neměl jsem net, protože kvůli opravě fasády mi ho odmontovali. Tenhle recept je spíše inspirace, dělá se třeba i s vejci a jinými ingrediencemi. Třeba smetanou, vegetou a česnekem, pepřem. Připomíná pak kachní játrový sýr. Vlastně falešná kachní paštika. :)Právě absence smetany, vajec a přebytku tuku ho dělá zase přijatelnějším pro zdravou výživu. :)

  • Don Giovanni
    Don Giovanni |

    6. 12. 2008 17:04

    Pani Gábino je to skvělý nápad. :) Jenom jsem uvažoval spíš tak, ab toho tuku nebylo vtom hodně. Ono jatýrka vždy chutnají lépe se sádlem, tukem, slaninou, jenomže třeba já mám i tak problémy s nadváhou. :o))Váš nápad je i tak perfektní.

  • Gábina H
    Gábina H |

    29. 9. 2008 10:43

    Hmm, tak by nebylo špatné pekárnu nejdřív vyložit plátky anglické slaniny..

  • Petr Šmíd
    Petr Šmíd |

    28. 9. 2008 20:23

    Komentář netřeba, dobré zboží se pochválí samo.Pet