Autor:

Játrová paštika na pomerančích

Snadné
Porce: 6
Ingredience
Kuřecí játra 500 g
Kachní sádlo 1 lžíce
Červená cibule 1 ks
Pomeranč 1 ks
Česnek 2 stroužek
Pomerančový likér
nebo Brandy
50 ml
Tymián 5 snítka
Játrová paštika na pomerančích

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Pomazánky, Slané

Játra opláchneme pod studenou vodou, necháme důkladně okapat a očistíme od blan. Cibulku pokrájíme nadrobno a dáme restovat na rozpuštěné sádlo. Jakmile zesklovatí, přidáme játra a necháme zatáhnout. Poté přidáme kůru a šťávu z pomeranče, rozdrcené stroužky česneku a čerstvý tymián. To vše zalijeme panákem brandy nebo likéru a necháme 10-15 minut restovat, dokud se nevypaří alkohol i šťáva.
Poté už jen stačí nechat vychladnout, důkladně rozmixovat, rozdělit do mističek (nejlépe silikonových kvůli vyklopení) a dát ztuhnout do lednice. Při servírování můžete přidat opražená dýňová semínka.
Tato paštika je hodně pevná, takže je spíše na krájení, ale pokud ji chcete mazlavější, tak po mixování opatrně nařeďte rostlinnou smetanou. Nebo nenechte při restování vypařit veškerou tekutinu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Játrová paštika na pomerančích

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Alergie na potraviny: Čím nahradíte mléko, ovoce nebo pšenici? Alergie na potraviny: Čím nahradíte mléko, ovoce nebo pšenici?
7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě 7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě
Adela Banášová s novým, opět mladším přítelem plánuje velkou rodinu Adela Banášová s novým, opět mladším přítelem plánuje velkou rodinu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web