Játrová paštika na pomerančích

Hodnocení:

Moje:

-
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí játra
    • 1
      lžíce kachní sádlo
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      ks pomeranč
    • 2
      stroužek česnek
    • 50
      ml pomerančový likér nebo Brandy
    • 5
      snítka tymián

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra opláchneme pod studenou vodou, necháme důkladně okapat a očistíme od blan. Cibulku pokrájíme nadrobno a dáme restovat na rozpuštěné sádlo. Jakmile zesklovatí, přidáme játra a necháme zatáhnout. Poté přidáme kůru a šťávu z pomeranče, rozdrcené stroužky česneku a čerstvý tymián. To vše zalijeme panákem brandy nebo likéru a necháme 10-15 minut restovat, dokud se nevypaří alkohol i šťáva.
2
Poté už jen stačí nechat vychladnout, důkladně rozmixovat, rozdělit do mističek (nejlépe silikonových kvůli vyklopení) a dát ztuhnout do lednice. Při servírování můžete přidat opražená dýňová semínka.
3
Tato paštika je hodně pevná, takže je spíše na krájení, ale pokud ji chcete mazlavější, tak po mixování opatrně nařeďte rostlinnou smetanou. Nebo nenechte při restování vypařit veškerou tekutinu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.