Játra s pórkem

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g drůbeží játra
    • drcený kmín
    • cukr
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • pórek
    • 1
      špetka zázvor
    • 0,5
      lžíce vegeta
    • rostlinný olej (Na smažení)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra nakrájíme na dlouhé tenké plátky a smícháme se Solamylem a vodou. Na rozehřátém oleji játra za stálého míchání prudce osmažíme. Když se kousky od sebe oddělí, přidáme na proužky nakrájený pórek, koření a na plátky nakrájený česnek. Smažíme 5 minut a podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Vnitřnosti
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • milda
    milda |

    22. 1. 2015 20:31

    Nevíš co je solamyl???si to vygoogluj :-)

  • Hanka kupova
    Hanka kupova |

    13. 10. 2009 13:39

    já dávám pul na půl kuřecí játra a prsa:-) mňam a místo zízvoru trošičku kari taky tak špetku

  • Jiří Vymětal
    Jiří Vymětal |

    11. 4. 2009 10:23

    Skvělé. Dá se taky trošku obměnit: Na 300g jater 600g cibule na kolečka, místo pórku a 6 lžic sojové omáčky.....výborné s chlebem !!

  • Jazzinka
    Jazzinka |

    22. 10. 2007 09:13

    Recept výborný, vnitřnosti obecně moc nemusím, ale tohle mi chutnalo. Tu cizinu bych zas tak nepodceňovala, prostě jen každý vaří z toho, co je na trhu dostupné. Když budete vařit podle zahraničních receptů, taky vám tu budou chybět ingredience.Já třeba postrádam v Čechách koření "french onion" a nekalorický "olej" ve spreji, co jsem používala ve Státech.

  • Karel Marek
    Karel Marek |

    29. 8. 2006 20:42

    Místo jater dávám kuřecí prsíčka a do solamylu ještě vmíchám bílek. Ostatní postup shodný.

  • Pavla
    Pavla |

    11. 5. 2005 12:12

    Kolik mám dát té vody do toho solamylu.Má to být těstíčko nebo kaše?Nedovedu si to představit.Děkuju

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    10. 5. 2005 08:52

    Solamyl je bramborový škrob, takže určitě i v Austrálii něco takového bude. Ale jak se tak člověk kouká na různé komentáře k receptům, vidí, že opravdu nejlepší "vybavení" pro kuchtění je u nás ve starém dobrém Česku !!! A to nás velice těší. Je prostě vidět, že jinde v cizině jsou úplní žabaři, co se týče rozmanitosti surovin....

  • eva
    eva |

    10. 5. 2005 04:56

    mohl by mi nekdo poradit, co je to 'solamyl'? ziju v australii - nevim, jestli to tu vubec maji, resp. co presne mam hledat... uplne jsem zapomnela, co to je, jak to vypada, z ceho to je, a na co se to pouziva. teprve se ucim varit. diky za pomoc.

  • marcela slamdeckova
    marcela slamdeckova |

    15. 4. 2005 15:26

    jatra chutnala na veceri jsem ohrala pridala kecup ,dala na topinku a posypala syrem...