Játra s Moravankou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g játra je jedno jaká
    • 1
      sklenice zeleninová směs
    • cibule
    • olej
    • kečup - jemný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibulku osmahneme na oleji dozlatova, přidáme na kousky nakrájená játra a orestujeme (cca 10 min. - až "sešednou"). Přidáme celou Moravanku (i s lákem) a na mírném ohni podusíme. Když už máme lák skoro vydušený, přidáme 4 lžíce kečupu. (Solit ani nijak kořenit není třeba, Moravanka to zvládne za Vás).
2
Doporučuji podávat s topinkami, je to vynikající!
Zařazení: Maso Vnitřnosti

Komentáře k receptu

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    16. 5. 2008 14:37

    Taky si myslím že játra jsou minutkové jídlo, delším vařením nenávratně tvrdnou.

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    7. 5. 2008 23:24

    Vyzkoušela jsem z vepřových jater. Zkušenost: s tím lákem opatrně, původně krásně měkká orestovaná jatýrka po zalití ohavně ztvrdla, takže jsem je musela chtě nechtě začít dusit. Mezitím se ovšem rozdusila i zelenina. Nakonec mě to omrzelo, protože játra ne a ne změknout a hodila jsem to celé do mixéru. Pak dochutila a bylo to na nasucho opečeném toustovém chlebu z topinkovače opravdu dobré. Jen to celé trvalo podstatně déle než jsem čekala a také jsem nadělala víc nádobí. Kuřecí játra by ale podle mého ztvrdnout nemusela.