Autor:

Játra po tyrolsku

Snadné
Ingredience
Telecí játra
odblaněné
6 plátek
Hladká mouka  
Pepř mletý  
Sádlo
2-3, nebo olej
3 lžíce
Cibule 1 ks
Vepřový vývar  
Zakysaná smetana 200 ml
Kapary
nebo sekané sladkokyselé okurky
2 lžíce
Sůl  
Citronová šťáva  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti

Játra poprášíme mletým pepřem a hladkou moukou a z obou stran opečeme na sádle nebo oleji. Potom je osolíme, vyjmeme z tuku a udržujeme v teple. Ve výpeku dozlatova osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou (asi 1 lžička) a opět krátce zasmahneme. Přilijeme vývar a uvedeme rychle k varu, dále pak smetanu, přidáme sekané kapary a 5 minut povaříme. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou, vložíme zpět plátky jater a ještě krátce prohřejeme.

Podáváme s rýží (uvařená do sucha – na sypko) nebo noky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Pečené kuřecí kousky na medu Leden mnoha chutí Články z

Komentáře k receptu: Játra po tyrolsku

Komentáře

  1. Janaso   15.01.2013 | 15:06 | reagovat |

    Výborné jídlo, rozhodně zopakujeme.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web