Játra po tyrolsku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      plátek telecí játra odblaněné
    • hladká mouka
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce sádlo 2-3, nebo olej
    • 1
      ks cibule
    • vepřový vývar
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 2
      lžíce kapary nebo sekané sladkokyselé okurky
    • sůl
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra poprášíme mletým pepřem a hladkou moukou a z obou stran opečeme na sádle nebo oleji. Potom je osolíme, vyjmeme z tuku a udržujeme v teple. Ve výpeku dozlatova osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou (asi 1 lžička) a opět krátce zasmahneme. Přilijeme vývar a uvedeme rychle k varu, dále pak smetanu, přidáme sekané kapary a 5 minut povaříme. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou, vložíme zpět plátky jater a ještě krátce prohřejeme.
2
Podáváme s rýží (uvařená do sucha – na sypko) nebo noky.
Zařazení: Maso Vnitřnosti
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janaso
    Janaso |

    15. 1. 2013 15:06

    Výborné jídlo, rozhodně zopakujeme.