Autor:

Játra po tyrolsku

Snadné
Ingredience
Telecí játra
odblaněné
6 plátek
Hladká mouka  
Pepř mletý  
Sádlo
2-3, nebo olej
3 lžíce
Cibule 1 ks
Vepřový vývar  
Zakysaná smetana 200 ml
Kapary
nebo sekané sladkokyselé okurky
2 lžíce
Sůl  
Citronová šťáva  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti

Játra poprášíme mletým pepřem a hladkou moukou a z obou stran opečeme na sádle nebo oleji. Potom je osolíme, vyjmeme z tuku a udržujeme v teple. Ve výpeku dozlatova osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou (asi 1 lžička) a opět krátce zasmahneme. Přilijeme vývar a uvedeme rychle k varu, dále pak smetanu, přidáme sekané kapary a 5 minut povaříme. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou, vložíme zpět plátky jater a ještě krátce prohřejeme.

Podáváme s rýží (uvařená do sucha – na sypko) nebo noky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Odpalované pusinky s pomerančovým krémem Kouzelné plody citrusů Články z

Komentáře k receptu: Játra po tyrolsku

Komentáře

  1. Janaso   15.01.2013 | 15:06 | reagovat |

    Výborné jídlo, rozhodně zopakujeme.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web