Játra po sečuánsku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g drůbeží játra
    • škrobová moučka
    • rostlinný olej
    • 1
      hrst sušené houby Máčených
    • 1
      stroužek česnek
    • 3
      ks malé cibulky I s natí (nebo 1 větší)
    • 1
      lžička cukr
    • 0,5
      lžička zázvor
    • pálivá paprika
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      dl vývar
    • 2
      lžíce bílé víno
    • 1
      lžička glutasol

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra nakrájíme na kousky velikosti sousta a obalíme v solamylu.
2
**Připravíme si směs, do které dáme:** 1 dc vývaru, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce sojové omáčky, pálivou papriku, 1/2 lžíčky zázvoru, lžíčku cukru.
3
Játra z prudka za stálého míchání opečeme na oleji, přilejeme připřiravenou směs, přidáme houby, na kolečka nakrájený česnek, cibulku a necháme krátce podusit. Stáhneme z ohně a osolíme. Rychlá příprava je nutná k zachování křehkosti jater.
4
Podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Vnitřnosti
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anděla
    Anděla |

    14. 1. 2012 17:41

    Každé jídlo, které nese ve svém názvu "po sečuánsku" by mělo obsahovat sečuánske koření (pepř pocházejíci ze Sečuánské oblasti v Číně). Tento recept, nevím proč, neobsahuje pepř žádný! To je jak" Vepřo, knedlo" bez vepřovýho...

  • ukume
    ukume |

    11. 1. 2011 12:56

    Výborné, moc díky za super recept! Jen bych příště poprosila upřesnit množství pálivé papriky...hold jsem si to decentně přiostřila, tak pro příště už vím, že rovná lžička docela stačí :-)