Autor:

Játra po sečuánsku

Střední
Ingredience
Drůbeží játra 500 g
Škrobová moučka  
Rostlinný olej  
Sušené houby
Máčených
1 hrst
Česnek 1 stroužek
Malé cibulky
I s natí (nebo 1 větší)
3 ks
Cukr 1 lžička
Zázvor 1/2 lžička
Pálivá paprika  
Sojová omáčka 2 lžíce
Vývar 1 dl
Bílé víno 2 lžíce
Glutasol 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti

Játra nakrájíme na kousky velikosti sousta a obalíme v solamylu.

Připravíme si směs, do které dáme: 1 dc vývaru, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce sojové omáčky, pálivou papriku, 1/2 lžíčky zázvoru, lžíčku cukru.

Játra z prudka za stálého míchání opečeme na oleji, přilejeme připřiravenou směs, přidáme houby, na kolečka nakrájený česnek, cibulku a necháme krátce podusit. Stáhneme z ohně a osolíme. Rychlá příprava je nutná k zachování křehkosti jater.

Podáváme s rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Steak Chateaubriand Maso k obědu (nejen) pro muže Články z

Komentáře k receptu: Játra po sečuánsku

Komentáře

  1. Anděla   14.01.2012 | 17:41 | reagovat |

    Každé jídlo, které nese ve svém názvu "po sečuánsku" by mělo obsahovat sečuánske koření (pepř pocházejíci ze Sečuánské oblasti v Číně). Tento recept, nevím proč, neobsahuje pepř žádný! To je jak" Vepřo, knedlo" bez vepřovýho...

  2. ukume   11.01.2011 | 12:56 | reagovat |

    Výborné, moc díky za super recept! Jen bych příště poprosila upřesnit množství pálivé papriky...hold jsem si to decentně přiostřila, tak pro příště už vím, že rovná lžička docela stačí :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web