Játra po postugalsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • játra 4 plátky,telecích nebo hovězích
    • hladká mouka na obalení
    • 2
      ks cibule
    • 500
      g paprika
    • 500
      g rajčata
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivy
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pracovní postup:
2
Plátky jater obalíme v hladké mouce, zatím je nesolíme. Očistíme si a nakrájíme cibuli a papriky. Rajčat rozdrtíme a vymačkáme z nich šťávu, kterou dáme stranou. Na oleji dusíme cibuli do světle žluta, přidáme proužky papriky a vymačkaná rajčata. Když paprika změkne, přidáme račatovou šťávu a vše necháme ještě pět minut provařit. Potom hmotu propasírujeme sítkem a znovu ještě jednou zahřejeme. Okořeníme solí a ostrým pepřem. Játra na oleji prudce opečeme, osolíme, přelijeme připravenou omáčkou a zdobíme plátky vypeckovaných oliv. Podáváme s dušenou rýží.
Zařazení: Maso Vnitřnosti

Komentáře k receptu

  • Anna Blehová
    Anna Blehová |

    14. 1. 2012 17:33

    Predpokladám, že sa jedná o recept "po portugalsky" a nie "postugalsky". Chýba v ňom niekolko ingrediencií, ktoré ho robia zaujímavým. To obalovanie v múke je zvyk stredoeurópsky, ktorý v tomto prípade mäsu vôbec neprospeje.