Autor:

Játra po postugalsku

Snadné
Ingredience
Játra
4 plátky,telecích nebo hovězích
 
Hladká mouka
na obalení
 
Cibule 2 ks
Paprika 500 g
Rajčata 500 g
Sůl  
Pepř mletý  
Olivy  
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti

Pracovní postup:
Plátky jater obalíme v hladké mouce, zatím je nesolíme. Očistíme si a nakrájíme cibuli a papriky. Rajčat rozdrtíme a vymačkáme z nich šťávu, kterou dáme stranou. Na oleji dusíme cibuli do světle žluta, přidáme proužky papriky a vymačkaná rajčata. Když paprika změkne, přidáme račatovou šťávu a vše necháme ještě pět minut provařit. Potom hmotu propasírujeme sítkem a znovu ještě jednou zahřejeme. Okořeníme solí a ostrým pepřem. Játra na oleji prudce opečeme, osolíme, přelijeme připravenou omáčkou a zdobíme plátky vypeckovaných oliv. Podáváme s dušenou rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pomerančový pudink Pohrajte si v kuchyni s pomeranči Články z

Komentáře k receptu: Játra po postugalsku

Komentáře

  1. Anna Blehová   14.01.2012 | 17:33 | reagovat |

    Predpokladám, že sa jedná o recept "po portugalsky" a nie "postugalsky".
    Chýba v ňom niekolko ingrediencií, ktoré ho robia zaujímavým. To obalovanie v múke je zvyk stredoeurópsky, ktorý v tomto prípade mäsu vôbec neprospeje.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web