Autor:

Játra pečená na rožni

Střední
Ingredience
Játra
vepřová nebo telecí
800 g
Pepř mletý 1 špetka
Máslo
rozpuštěné
1 lžíce
Rostlinný olej
1-2
2 lžíce
Slanina
100-150
150 g
Hříbky
čerstvé
500 g
Strouhanka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti

Očištěná játra nakrájíme na kostky o straně asi 3 cm silné - asi jako prst. Poprášíme je pepřem a na pánvi s rozpáleným máslem a olejem ze všech stran rychle opečeme. Slaninu a hříbky pokrájíme na plátky. Na špejle nebo grilovací jehly střídavě napichujeme kousky jater, slaniny, hříbků. Na jednu špejli dáme asi po čtyřech kouscích jater, slaniny a hříbků. Špízy pomastíme máslem, posypeme jemně prosátou strouhankou a za stálého obracení pečeme na rožni asi 15 minut. Osolíme, až když jsou játra skoro hotová.

Ihned po upečení podáváme s brambory a zeleninou nebo salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Polníčkový César klasik Zimní saláty Články z

Komentáře k receptu: Játra pečená na rožni

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Trápíte se pitím ovocných smoothies? Děláte největší dietní omyl! Trápíte se pitím ovocných smoothies? Děláte největší dietní omyl!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web