Játra pečená na rožni

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g játra vepřová nebo telecí
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 2
      lžíce rostlinný olej 1-2
    • 150
      g slanina 100-150
    • 500
      g hříbky čerstvé
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěná játra nakrájíme na kostky o straně asi 3 cm silné - asi jako prst. Poprášíme je pepřem a na pánvi s rozpáleným máslem a olejem ze všech stran rychle opečeme. Slaninu a hříbky pokrájíme na plátky. Na špejle nebo grilovací jehly střídavě napichujeme kousky jater, slaniny, hříbků. Na jednu špejli dáme asi po čtyřech kouscích jater, slaniny a hříbků. Špízy pomastíme máslem, posypeme jemně prosátou strouhankou a za stálého obracení pečeme na rožni asi 15 minut. Osolíme, až když jsou játra skoro hotová.
2
Ihned po upečení podáváme s brambory a zeleninou nebo salátem.
Zařazení: Maso Vnitřnosti

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.