Játra na víně

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g játra kuřecí
    • 1
      ks kapie
    • 4
      ks rajčata
    • 0,5
      dl červené víno
    • olivový olej
    • cibule
    • paprika - sladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájenou cibulku zpěníme na pánvi, poté přidáme játra a orestujeme, pozor, aby nepustila šťávu, tomu zabráníme, že játra necháme nejprve zatáhnout a až poté je promícháme. Lehce zasypeme asi lžící sladké papriky a promícháme, ihned podlijeme troškou vody (asi 0,5 dcl). Přidáme nakrájenou kapii a dusíme.
2
Po chvilce přidáme i nakrájená rajčata a necháme opět dusit, až játra změknou. Ke konci dušení podlijeme vínem a osolíme. Doporučuji přiddat např. bazalku a podávat s těstovinami a nastrouhaným sýrem.
3
Možno použít místo kuřecích játra vepřová.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.