Játra básníka Li-Po

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jiberry

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kuřecí játra
    • 2
      zázvor - mletý
    • sůl
    • pepř mletý
    • hlávkové zelí
    • 1
      ks červená paprika
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 3
      lžíce vermouth
    • sojová omáčka
    • česnek
    • 1,5
      dl vepřový vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlávkové zelí nakrájíme na kostičky a 2 minuty povařime, scedíme a dáme stranou. Játra nakrájíme na nudličky. V míse smícháme játra, zázvor, pepř, chili, vermut, sojovou omáčku a solamyl namočený ve vodě. Opečeme na trošce rozpáleného oleje na pánvi, pak podlijeme vodou nebo vývarem a podusíme do měkka. Díky solamylu se vytvoří krásná omáčka. Přidáme nakrájené zelí a na malé kostičky nakrájenou červenou papriku, necháme přejít varem. Vypneme a vsypeme na drobno posekaný česnek
2
<BR>Podáváme s rýží. Zelí můžeme nahradit syrovým pórkem nebo obě zeleniny v přiměřeném množství zkombinovat.
Zařazení: Maso Vnitřnosti

Komentáře k receptu

  • Michaela V
    Michaela V |

    4. 5. 2007 13:19

    Dnes jsem vyzkoušela....chutné,ale nijak se to nevymyká normálu.Dávám za 3 :-)

  • Michaela V
    Michaela V |

    17. 4. 2007 12:49

    Vypadá to zajímavě a lákavě,určitě při nejbližší příležitosti vyzkouším.