Jarní polévka z vaječné jíšky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 40
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka
    • 150
      g kořenová zelenina
    • masox
    • česnekové výhonky
    • pažitka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmažíme kostičky kořenové zeleniny, zasypeme moukou, opečeme a zalijeme vejci. Až se srazí, rozšleháme s litrem vody, přidáme bujon, osolíme a po provaření ochutíme krájenými natěmi. Velmi rychlá a příjemná příprava i výsledek.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Šárka
    Šárka |

    7. 7. 2011 11:07

    Tuhle polévku děláváme doma celé roky, taky jí mám ráda a příprava je opravdu jednoduchá. :-)

  • Pavla
    Pavla |

    21. 3. 2008 06:09

    byla to moje první uvařená "bezpytlíková" polévka. Výborná, rychlá - děkuji!

  • Ivča
    Ivča |

    17. 5. 2006 11:56

    opravdu je moc dobrá , určitě ji zařadím do jídelníčku

  • Jitka
    Jitka |

    28. 9. 2004 20:22

    Já přidávám pro chuť troušku pálivé papriky

  • Jitka
    Jitka |

    27. 8. 2004 13:04

    Souhlasím, rychlá a příjemná příprava i výsledek.