Autor:

Jarní polévka s pažitkou

Střední
Ingredience
Brambory 500 g
Pažitka 2 svazek
Sůl  
Pepř mletý  
Vejce 2 ks
Smetana ke šlehání 250 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Brambory opereme, oloupeme a dle velikosti krájíme na půlky nebo na čtvrtky, aby byly pokud možno stejně veliké. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Pažitku opláchneme protřepeme a jemně nakrájíme. Vejce uvaříme naměkko, opláchneme ve studené vodě a oloupeme.

Uvařené brambory scedíme, vodu v níž se vařily, slijeme do hrnce. Brambory prolisujeme, přimícháme k nim smetanu a tolik vývaru z brambor, aby vznikla krémovitá polévka. Krátce povaříme, osolíme, opepříme a na dno talířů nasypeme nakrájenou pažitku. Zalijeme polévkou a nakonec do polévky vložíme na půlky nakrájená vejce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
4
2 2 5 1
Reklama
Paella Jak chutná Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Jarní polévka s pažitkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

9 největších mýtů o manželství: Nevěřte jim a budete šťastní! 9 největších mýtů o manželství: Nevěřte jim a budete šťastní!
Anna Štumpf začala běhat v těhotenství. Doktor se jí to snažil rozmluvit Anna Štumpf začala běhat v těhotenství. Doktor se jí to snažil rozmluvit
Keira Knightley slaví narozeniny. S kým vším randila? Keira Knightley slaví narozeniny. S kým vším randila?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web