Autor:

Jarní polévka s pažitkou

Střední
Ingredience
Brambory 500 g
Pažitka 2 svazek
Sůl  
Pepř mletý  
Vejce 2 ks
Smetana ke šlehání 250 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Brambory opereme, oloupeme a dle velikosti krájíme na půlky nebo na čtvrtky, aby byly pokud možno stejně veliké. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Pažitku opláchneme protřepeme a jemně nakrájíme. Vejce uvaříme naměkko, opláchneme ve studené vodě a oloupeme.

Uvařené brambory scedíme, vodu v níž se vařily, slijeme do hrnce. Brambory prolisujeme, přimícháme k nim smetanu a tolik vývaru z brambor, aby vznikla krémovitá polévka. Krátce povaříme, osolíme, opepříme a na dno talířů nasypeme nakrájenou pažitku. Zalijeme polévkou a nakonec do polévky vložíme na půlky nakrájená vejce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
4
2 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 4 (hodnoceno 2x)
Reklama
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Jarní polévka s pažitkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web