Autor:

Japonský vítr

Střední
Korpus
Bílek 8 ks
Cukr krystal 14 lžíce
Mleté ořechy 8 lžíce
Strouhanka 3 lžíce
Krém
Žloutek 8 ks
Moučkový cukr 100 g
Vanilkový pudink 1 ks
Mléko 1/2 l
Máslo 150 g
Ingredience
Šlehačka
ušlehaná se ztužovačem
2 kelímek

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Korpus: z celkového množství upečeme dvě placky na menším pekáči nebo na klasickém velkém a po upečení překrojíme.
Pečeme v mírně teplé troubě.
Krém: žloutky, cukr a pudinkový prášek rozmícháme v trošce mléka, dolijeme zbytek mléka a uvaříme na kaši. Do chladné kaše zašleháme máslo.
Na tác skládáme: 1. placku korpusu, 1/2 krému,1/2 ušlehané šlehačky, 2. placku korpusu, druhou 1/2 krému, druhou 1/2 šlehačky.
Necháme v chladničce dobře vychladit a pak krájíme na menší kostky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Tip na víkendový dezert: Sladké léto Články z

Komentáře k receptu: Japonský vítr

Komentáře

  1. Anonym   18.04.2006 | 13:58 | reagovat |

    Po šlehačce to nesklouzne, ale musí to být klasické smetana na šlehání ušlehaná se ztužovačem šlehačky.

  2. ivanka   26.03.2006 | 23:26 | reagovat |

    zajimalo by mne,jestli to po te slehacce neklouze.aby to pri jidle neutikalo a nebyly jsme vic upatlani nez pochutnani.dekuji predem.zajimave

  3. nana sa   20.01.2006 | 23:38 | reagovat |

    Je to tak vynikajici moucnik, sice smoc sladky, ale bozsky.

  4. Airan   25.10.2005 | 12:52 | reagovat |

    Tak tohle vyzkousim jen kvuli tomu zajimavemu nazvu a dam vedet jak nam japonsky vitr zachutnal:-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web