Autor:

Japonské Šumai

Střední
Ingredience
Vepřové maso 400 g
Zelné listy 2 ks
Naťové cibulky 2 ks
Hrášek
na ozdobu
 
Zálivka
Rýžové víno 1 lžička
Sůl 1 lžička
Sojová omáčka 1 lžíce
Glutasol  
Zázvor  špetka
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce
Olej
sezamový nebo slunečnicový
1 lžička
Těstíčko
Mouka 1 hrnek
Voda 2,3 hrnek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Zelné listy uvaříme ve vodě, necháme zchladnout a nasekáme je nadrobno. Cibuli také drobně nasekáme. Oboojí dáme osušit do lněné utěrky. Mleté vepřové maso smícháme se zálivkou, sekaným zelím a cibulkou. Směs dobře promícháme a tvoříme bochánky. Z vody a mouky uděláme těstíčko, kterým pomocí lžíce zalijeme bochánky z masa. Každý bochánek ozdobíme zeleným hráškem. Na rozpáleném ohni smažíme asi 10 minut. Podáváme s omáčkou, kterou připravíme jako směs hořčice, vinného octa a sójové omáčky. Jako příloha je dobrá dušená rýže a čerstvá zelenina.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Rychlovka na víkend i na večeři Články z

Komentáře k receptu: Japonské Šumai

Komentáře

  1. Martin   29.12.2007 | 15:37 | reagovat |

    Není to špatné, ale v podstatě to vyšlo jako... karbanátky.

  2. Pastis Petite   26.12.2006 | 10:56 | reagovat |

    To vypadá a asi bude vonět báječně. Udělám na Nový rok. Díky!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web