Japonské Šumai

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřové maso
    • 2
      ks zelné listy
    • 2
      ks naťové cibulky
    • hrášek na ozdobu
  • Zálivka
    • 1
      lžička rýžové víno
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • glutasol
    • zázvor
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžička olej sezamový nebo slunečnicový
  • Těstíčko
    • 1
      hrnek mouka
    • 2,3
      hrnek voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelné listy uvaříme ve vodě, necháme zchladnout a nasekáme je nadrobno. Cibuli také drobně nasekáme. Oboojí dáme osušit do lněné utěrky. Mleté vepřové maso smícháme se zálivkou, sekaným zelím a cibulkou. Směs dobře promícháme a tvoříme bochánky. Z vody a mouky uděláme těstíčko, kterým pomocí lžíce zalijeme bochánky z masa.
2
Každý bochánek ozdobíme zeleným hráškem. Na rozpáleném ohni smažíme asi 10 minut. Podáváme s omáčkou, kterou připravíme jako směs hořčice, vinného octa a sójové omáčky. Jako příloha je dobrá dušená rýže a čerstvá zelenina.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Martin
    Martin |

    29. 12. 2007 15:37

    Není to špatné, ale v podstatě to vyšlo jako... karbanátky.

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    26. 12. 2006 10:56

    To vypadá a asi bude vonět báječně. Udělám na Nový rok. Díky!