Autor:

Janinčiny tyčinky

Střední
Ingredience
Listové těsto
Mandle
sekané - stačí trochu
 
Cukr krystal  
Jablka 2 ks
Žloutek
na pomazání
 
Skořicový cukr
na ochucení (nemusí být)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Listové těsto rozválíme asi na 3 mm tenké a rozkrájíme na pláty dlouhé asi 5 cm a široké asi 1,5 cm. Rozkrájíme také jablka a to na plátky. Na rozkrájené plátky listového těsta položíme jeden plátek jablka a odkrojíme čouhající kousky.

Potom zabalíme plátek tak, aby se plátek jablka zlomil na dvě části, zalepíme, aby jablko nevypadlo a potřeme žloutkem.

Na něj nasypeme krystalový cukr a a mandle. Pečeme do zlatova.

Podáváme buď posypané skořicí nebo čisté.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Košíčky s malinovým krémem a malinami Úroda chutí a barev. Skvělé recepty z malin, rybízu, cuket i paprik. Články z

Komentáře k receptu: Janinčiny tyčinky

Komentáře

  1. Lada Kunetková   10.04.2007 | 22:52 | reagovat |

    Nebude jednodušší ty plátky jablek sládat na těsto před nakrájením?A pak krájet spolu? Raději to zkusím takhle.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web