Jambalaya (džambalája)

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce sádlo
    • 2
      ks cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • 4
      ks rajčata
    • 1
      ks pálivá paprika
    • sůl
    • 200
      g párky
    • 250
      g rýže
    • 1
      lžička rostlinný olej
    • 2
      ks paprika zeleninová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sádlo rozehřejeme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Potom přidáme rozetřený česnek, nakrájené zeleninové papriky bez jadřinců a oloupaná rajčata nakrájená na osminky. Dochutíme nadrobno nasekanou pálivou papričkou a osolíme. Přikryjeme a dusíme téměř do poloměkka.
2
Přidáme oloupané nakrájené párky a dodusíme. Zvlášť podusíme rýži s lžící oleje. Rýži vložíme do mísy a zalijeme podušenou zeleninou s párky. Přikryjeme a necháme 10 minut postát.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • milucka
    milucka |

    25. 6. 2011 16:50

    Nam to nevadi, je to dobre i tak. Ale vas recept bude vitan. Rada bych ho vyzkousela:)

  • Thomas
    Thomas |

    16. 6. 2011 11:31

    Tohle, ze je Jambalaya??? Parek? Tam patri chorizo... kde je cayenne pepr? Proboha...

  • janah57
    janah57 |

    22. 2. 2011 23:26

    :-* Lucie F. nejsi z Key Westu? :-*

  • Lucie F.
    Lucie F. |

    13. 11. 2009 19:00

    Moc dobre. Diky.

  • Lucie F.
    Lucie F. |

    13. 11. 2009 18:59

    Moc dobre. Diky.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    29. 11. 2006 06:19

    Zdála se mi trochu zvláštní kombinace-lečo s rýží.Ale je to moc dobré,jednoduché,rychlé.Já bych to mohla i bez párků. Dávám 1.

  • Eva Horynová
    Eva Horynová |

    2. 10. 2006 11:18

    Toto jídlo dělám, akorát ty párky dělám zvlášť, hodně osmahnu na másla, zasypu mletou sladkou paprikou a popráším majoránkou, pak přidám do zeleninového základu. Je to moc dobré.