Jahodový koláč s krémem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: romccca

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 1
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • 30
      g cukr
    • 30
      g máslo
    • 20
      g droždí
    • 1
      špetka sůl
    • hladká mouka na vál
    • tuk
    • 1
      kg jahody lze nahradit broskvemi, švestkami ..apod.
  • Krém
    • 2
      ks zakysaná smetana cca 400g
    • 1
      ks tvaroh
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mouky rozdrobíme droždí, zajijeme vlažným mlékem, necháme vzejít kvásek, potom přidáme rozpuštěné máslo, vejce, sůl a vypracujeme hladké těsto, necháme vykynout.
2
Mezitím připravíme krém - vyšleháme vejce do pěny s oběma cukry, vmícháme tvaroh a zakysanou smetanu. Vykynuté těsto dáme na vymazaný plech a rozetřeme na něj krém, poklademe jahodami (či jiným vhodným ovocem), pečeme přibližně 25-30 min. při 180 °C.
3
Tento koláč je výborný, je jemný díky krému a moc chutnal všem, kterým jsem ho nabídla.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Helena
    Helena |

    17. 2. 2011 12:27

    A kolik mouky??? :-\

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    1. 8. 2009 17:48

    Úplně jsem zapomněla, jak to bylo bez tvarohu, byl krém hodně řídký, tak jsem ho raději zahustila vanilkovým pudinkem.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    1. 8. 2009 16:07

    Koláč je výborný! Sice jsem si musela krém trochu upravit, protože až po zavírací době jsem zjistila, že máme starý tvaroh. Použila jsem tedy jen dvě zakysané smetany, vanilkový cukr, dala jen 2 vejce a protože jsem ho dělala se švestkami, přidala jsem trochu skořicového cukru (mám moc ráda kombinaci švestek a skořice) a větší část cukru, zbytkem jsem pocukrovala povrch před pečením. Velký dík za recept. Jsem moc ráda, že jsem ho vyzkoušela. Zdravím. Ivana