Autor:

Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem

Snadné
Ingredience
Jahody
čerstvé, 400 + 100 =
500 g
Vejce 3 ks
Polohrubá mouka 260 g
Cukr krupice 140 g
Vanilkové aroma
dle chuti
 
Teplá voda 100 ml
Olej 80 ml
Prášek do pečiva
necelý
1 balíček
Tuk
cca 34 X 23 cm
 
Dále:
Měkký tvaroh 250 g
Smetana ke šlehání 350 ml
Vanilkový cukr 1 ks
Moučkový cukr
dle chuti
 
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem

Postup přípravy:

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme zlehka i vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do připraveného pekáčku, poklademe pokrájenými očištěnými jahodami a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po upečení necháme koláč (buchtu) vychladnout.
Mezitím si ušleháme smetanu s cukrem (dle chuti) na tuhou šlehačku, do které poté přimícháme i měkký tvaroh, vyšleháme dohladka, potřeme rovnoměrně na vychladlý koláč a necháme v chladu krátce proležet.
Podáváme dozdobené kouskem čerstvé jahody.

Pokud nemáme tvaroh, můžeme použít hustou zakysanou smetanu. Výborné i s meruňkami, třešněmi, broskvemi...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
5 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 10x)
Recept na skvělé domácí tiramisu Články z

Komentáře k receptu: Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem

Komentáře

  1. Monika   05.06.2016 | 7:38 | reagovat | závadný

    Úžasný <3 snadný <:-) dokonalý <3

  2. Verča   10.03.2016 | 19:55 | reagovat | závadný

    Skvělý řezy a nic složitýho, pořád ujídáme a já tleskám!

  3. Veronika   03.06.2015 | 14:54 | reagovat | závadný

    Výborný! :-* Prej jsem mluvila odietě a na tosi teda fakt nepamatuju :-D :-\ :-D :-D

    1. Tedikk   24.06.2015 | 14:49 | reagovat | závadný

      :-D

  4. allena89   13.01.2015 | 13:33 | reagovat | závadný

    Výborná buchta, na velký plech jsem dělala ze dvou dávek.

  5. Veronika   07.07.2014 | 10:36 | reagovat | závadný

    Koláč měl velký úspěch,děkuji za všechny :)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web