Jahodové tiramisu

Střední
Piškot
Vejce 6 ks
Cukr krystal 90 g
Polohrubá mouka 140 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Máslo 40 g
Citronová kůra
+ trocha griotky
 
Krém
Pomazánkové máslo 2 ks
Šlehačka 2 ks
Moučkový cukr 200 g
Jahody 500 g
Želatina 1 balíček
Cukr krystal 150 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Voda 200 ml
Poleva
Želatina 1 ks
Jahody 500 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty, Dezerty

Našleháme žloutky s půlkou cukru, přidáme vlahé máslo a střídavě tuhý sníh z bílků, do kterého jsme nakonec opatrně vešlehali druhou polovinu cukru a mouku s práškem do pečiva a citronovou kůru. V mírné troubě upečeme na vymazaném a vysypaném plechu piškot.

Necháme vychladit a připravíme si náplň. Nejdříve umixujeme pomazánková másla, cukr a šlehačky. Pak si připravíme jahodový protlak tak, že jahody rozmixujeme, přidáme cukr, vanilkový cukr a želatinu podle návodu na sáčku, jen s tím rozdílem, že dáme ne 250 ml vody, ale jen 200 ml na jeden sáček.

Vešleháme do jahod. Pokud by se želatina v jahodách špatně rozmíchala, celou směs zahřejeme a rozmícháme. Vychladlou jahodovou dřeň po částech opatrně zamícháme do šlehačkové hmoty.

Piškot potřeme naředěnou griotkou, navršíme krém a nakonec poklademe plátky jahod, které zalijeme další želatinou dle návodu na sáčku. Protože mi zbyl roztok griotky, rozpustila jsem želatinu v něm.

Přestože jsem vyloženě improvizovala, vznikly mi nejlepší jahodové řezy, které jsem kdy pekla!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Reklama
Jahodovo-rebarborový koláč Tip na víkend: Jahodovo-rebarborový koláč Články z

Komentáře k receptu: Jahodové tiramisu

Komentáře

  1. Zdena z JM   03.03.2008 | 9:01 | reagovat | závadný

    Výborné, hodnotím za 1.Místo jahod jsem použila jahodovou dřeň z mrazáku.Tuto dřeň jsem zahřála a rozpustila v ní želatinu.Vodu už jsem nepřidávala.Bylo to vynikající, krém ztuhnul tak akorát.

  2. Věra Sixtová   21.05.2007 | 13:29 | reagovat | závadný

    Chuťově to nemá chybu. Stačí poloviční dávka. Krém jsem dělala podle návodu, ale byl řídký. Takže doporučuji dávat do jahodového protlaku více želatiny.

  3. Jana z VM   11.07.2005 | 8:16 | reagovat | závadný

    Tak jsem je dělala s borůvkama. Ta barvička!!!!!!!Bylo to nádherné jak na pohled, tak na jídlo!! Úplně se rozplýtaly na jazyku. Spoustu lidí si na této dobrotě pochutnalo. Ikdyž to trošku déle trvá s přípravou, stojí to za to!! Jenom si myslím, že mně ta krémová hmota mohla ještě více ztuhnout, když tam byla i želatina. Ale zase - borůvky byly plné šťávy, takže to bylo asi tím. Ale drželo to dostatečně tak, aby se to dalo dobře ukrojit, přenést na talířek a tvar to drželo výborně. Nahoru jsme dala nejnom borůvky, ale také plátky jahod a zalila červenou želatinhou. Prostě PARÁDA !!!!!!!!!!!!!!! :o))

  4. kuchařinka   06.07.2005 | 13:30 | reagovat | závadný

    Určitě to vyzkouším vypadá to dobře

  5. Jana z VM   01.07.2005 | 12:45 | reagovat | závadný

    Toto super tiramisu by se správně mělo jmenovat "Tiché jahodové tiramisu". Doufám, že až to budu vyrábět, ještě budou jahody. Mám totiž pořád namyšleno tolik, tolik receptů na vyzkoušení, že se to prostě nedá!! :o))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web