Autor:

Jahodové řezy VI.

60 minut PT0H60M
Snadné
Piškot
Vejce 4 ks
Cukr krupice 200 g
Polohrubá mouka 200 g
Voda 4 lžíce
Prášek do pečiva 2 balení
Náplň
Tvaroh 2 kostka
Jahody 350 g
Cukr  
Želatina 2 balení
Šlehačka 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Piškot: šlehat celá vejce s cukrem, přidat 4 lžíce horké vody a nakonec mouku s práškem do pečiva. Vymazat a vysypat vyšší plech a upéci.

Náplň: tvarohy utřít s cukrem dle chuti, uvařit želatinu dle návodu (dát méně vody, než je na návodu), rozmixovat jahody, smíchat s tvarohem, přidat prochladlou želatinu a nakonec přidat 2 ušlehané šlehačky (já používám Kunín), náplň dáme na vychladlý piškot.

Dále uvaříme 2 sáčky želatiny dle návodu a nalejeme je na jahodovou hmotu.
Celý plech dáme do lednice ztuhnout- nejlépe přes noc.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)
Mazanec Velikonoční recepty: mazanec, jehněčí, jidáše a další dobroty Články z

Komentáře k receptu: Jahodové řezy VI.

Komentáře

  1. Ivana Samcová   24.06.2008 | 18:13 | reagovat | závadný

    Zdeňko, díky. Taky ráda potírám piškot naředěnou marmeládou s rumem. S těmi kousky jahod to zkusím, já jevšechny rozmixovala, ty kousky by asi byly lepší. Zdravím. Ivana

  2. Zdeňka   24.06.2008 | 13:26 | reagovat | závadný

    Ivano,piškot potírám skoro vždy marmeládou zředěnou troškou rumu a taky je dobré do hmoty přidat čerstvé nebo mimo sezónu mražené jahody nakrájené na kousky.Tím se chuť moučníku zvýrazní.

  3. Ivana Samcová   23.06.2008 | 16:31 | reagovat | závadný

    moc jsem se na tyto řezy těšila ale trošičku mne zklamaly. Jsou dobré, ale zdají se mi takové mdlejší. Něco by to chtělo, ale nevím co. Dát jen jeden tvaroh a doplnit to jogurtem? Potřít piškot řídkou marmeládou? Nezkoušel jste je někdo trošku nějak jinak?

  4. Hana Rožníčková   20.07.2007 | 10:07 | reagovat | závadný

    A proč jste to dělala z pudinku, když je tam psaná želatina, já je dělám jen se želatinou a řezy jsou výborné.

  5. Zdenka Korábová   20.07.2007 | 9:13 | reagovat | závadný

    neví, jsem asi nemehlo, ale mě se udělala slizká tučná hmota, která neztuhla, jen kapánek zrosolovatělě --- br už nikdy zlatý pudink

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Jak skloubit práci se starostí o děti? Jak skloubit práci se starostí o děti?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web