Autor:

Jahodové řezy VI.

60 minut PT0H60M
Snadné
Piškot
Vejce 4 ks
Cukr krupice 200 g
Polohrubá mouka 200 g
Voda 4 lžíce
Prášek do pečiva 2 balení
Náplň
Tvaroh 2 kostka
Jahody 350 g
Cukr  
Želatina 2 balení
Šlehačka 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Piškot: šlehat celá vejce s cukrem, přidat 4 lžíce horké vody a nakonec mouku s práškem do pečiva. Vymazat a vysypat vyšší plech a upéci.

Náplň: tvarohy utřít s cukrem dle chuti, uvařit želatinu dle návodu (dát méně vody, než je na návodu), rozmixovat jahody, smíchat s tvarohem, přidat prochladlou želatinu a nakonec přidat 2 ušlehané šlehačky (já používám Kunín), náplň dáme na vychladlý piškot.

Dále uvaříme 2 sáčky želatiny dle návodu a nalejeme je na jahodovou hmotu.
Celý plech dáme do lednice ztuhnout- nejlépe přes noc.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Black forest cupcakes Upečte si dobrotu: black forest cupcakes Články z

Komentáře k receptu: Jahodové řezy VI.

Komentáře

  1. Ivana Samcová   24.06.2008 | 18:13 | reagovat |

    Zdeňko, díky. Taky ráda potírám piškot naředěnou marmeládou s rumem. S těmi kousky jahod to zkusím, já jevšechny rozmixovala, ty kousky by asi byly lepší. Zdravím. Ivana

  2. Zdeňka   24.06.2008 | 13:26 | reagovat |

    Ivano,piškot potírám skoro vždy marmeládou zředěnou troškou rumu a taky je dobré do hmoty přidat čerstvé nebo mimo sezónu mražené jahody nakrájené na kousky.Tím se chuť moučníku zvýrazní.

  3. Ivana Samcová   23.06.2008 | 16:31 | reagovat |

    moc jsem se na tyto řezy těšila ale trošičku mne zklamaly. Jsou dobré, ale zdají se mi takové mdlejší. Něco by to chtělo, ale nevím co. Dát jen jeden tvaroh a doplnit to jogurtem? Potřít piškot řídkou marmeládou? Nezkoušel jste je někdo trošku nějak jinak?

  4. Hana Rožníčková   20.07.2007 | 10:07 | reagovat |

    A proč jste to dělala z pudinku, když je tam psaná želatina, já je dělám jen se želatinou a řezy jsou výborné.

  5. Zdenka Korábová   20.07.2007 | 9:13 | reagovat |

    neví, jsem asi nemehlo, ale mě se udělala slizká tučná hmota, která neztuhla, jen kapánek zrosolovatělě --- br už nikdy zlatý pudink

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web