Jahodové mlsání

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 180
      g cukr krupice
    • 240
      g polohrubá mouka
    • prášek do pečiva
  • Krém
    • 1
      l jahody rozmačkané
    • cukr dle chuti
    • 0,3
      l voda
    • 2
      balíček vanilkový pudink
  • Na ozdobu
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny a potom lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto vylejeme do vyššího dobře máslem vymazaného plechu a pečeme v troubě na 150 °C do růžova.
2
Rozmačkané jahody dle chuti osladíme a svaříme s pudinkem rozmíchaném ve vodě na hustý krém, který ještě horký nalejeme na upečený korpus a necháme vychladnout. Krájíme na kostky, které zdobíme ušlehanou šlehačkou.
3
Lze použít i jiné ovoce - meruňky, broskve, maliny, borůvky.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    3. 7. 2009 18:45

    Musím říct,že tento moučník je dobrý,když máte nadbytek ovoce...dělala jsem z jahod a ta vůně pudinku v nich,mňam.1.

  • Jitka Horálková
    Jitka Horálková |

    17. 6. 2009 21:31

    Vynikající a rychlý moučník! Děkuji za recept a ostatním doporučuji

  • Dagmar Dvořáčková
    Dagmar Dvořáčková |

    1. 7. 2008 22:27

    Těsto jsem nalila do dortové formy, po upečení prořízla a naplnila krémem ze zakysané smetany a opět dala do formy a nahoru navršila hmotu z jahod a pudingu. Vše vychlazené - výborná kombinace v letních dnech.

  • Naďa Lhotáková
    Naďa Lhotáková |

    16. 6. 2008 19:34

    Dávám 1,zase další dobrý recept do sbírky!!!!

  • Ester Edr
    Ester Edr |

    12. 4. 2007 20:01

    Naprosto souhlasim s Pile, taky mame radi nizsi testo, ale tentokrat se po moucniku jen zaprasilo. Davam za 1 a pridavam do oblibenych. Vsem doporucuji. A navic ocenujeme, ze je bez tuku.Opravdu vyborne.

  • Ester Edr
    Ester Edr |

    12. 4. 2007 18:22

    Tak uz mi to chladne, jak ochutname, oznamkujeme.

  • Salašnice
    Salašnice |

    30. 6. 2006 18:04

    Zítra slaví náš děda narozky, tak doufám, že mu bude chutnat. Díky za rychlý a jednoduchý recept, který jsem stihla když jedno ze dvou mimin spalo...

  • maja
    maja |

    20. 8. 2005 19:04

    Mňam... je moc dobrý

  • Pilence
    Pilence |

    29. 7. 2005 20:03

    Mela jsem po kureti vyhratou troubu a nedele si zadala moucnik. Ocenuji piskotove testo, ac mame radeji "nizsi podvozky", nikdo nereptal a vsichni si pochvalovali. Piskot byl nadychany a vlacny. Na "karoserii" jsem pouzila jahodovy protlak z mrazaku. Opravdu jsme si smlsli! Hned jsem si to v tydnu zopakovala a v horkych dnech byl tento moucnik z lednicky hotovym osvezenim. Uz premyslim o verzi napr. s jablecnym protlakem, merunkami... Diky, Pile