Autor:

Jahodová roláda

Střední
Ingredience
Žloutek 8 ks
Bílek 4 ks
Cukr 100 g
Hrubá mouka 80 g
Solamyl (bramborový škrob) 20 g
Jahody  
Šlehačka
ušlehaná se stužovačem
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Polovinu cukru utřeme se žloutky do pěny, bílky ušleháme do tuhého sněhu a zašleháme do nich druhou polovinu cukru a spojíme se žloutkovou pěnou.
Přidáme mouku smíchanou se Solamylem a celé lehce promícháme.
Plech vyložíme pečícím papírem, opatrně na něj rozetřeme těsto a pečeme cca 8-10 min. na 220 °C.
Ihned po upečení sundáme z plechu i s papírem a překlopíme horní stranou na vlhkou utěrku, sloupneme papír a roládu i s utěrkou zarolujeme a necháme téměř vychladnout.
Pak znovu rozvineme, namažeme šlehačkou (ušlehanou se ztužovačem), poklademe nadrobno krájenými jahodami a opatrně zavineme.
Povrch potírám zbytkem šlehačky a obložím plátky jahod.
Poznámka: na náplň lze použít i jakýkoliv jiný krém, stejně tak i jiné ovoce.
Tato roláda se mi ještě nikdy při rolování nezlomila.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Koláč s mákem, švestkami a mandlemi 4 báječné koláče ze světlého těsta Články z

Komentáře k receptu: Jahodová roláda

Komentáře

  1. Anna Vobroučková   31.05.2009 | 19:01 | reagovat | závadný

    Myslím si ,že ano p.Olgo. Solamyl je bramborový škrob a GUSTIN kukřičný škrob.Ve výsledku podobné.

  2. Olga V.   31.05.2009 | 18:53 | reagovat | závadný

    Dobry den, chci se zeptat, je mozne misto Solamylupouzit Gustin ? Jsem v Nemecku a Solamyl jsem tu nevidela :-(

  3. Jana P.   04.07.2006 | 23:24 | reagovat | závadný

    Zuzko,dík ! Až upeču dám vědět jak se povedla.

  4. Tereza Martínková   04.07.2006 | 16:11 | reagovat | závadný

    pro Janu P.: můžete zkusit i potřít sádlem...já to ale nedělám, není potřeba,těsto se od papíru vždy hezky oddělilo.Tak přeju hodně zdaru:)

  5. Zuzana   04.07.2006 | 9:31 | reagovat | závadný

    Pečicí papír se vyrábí na rozměr nízkého plechu do trouby a tak nedělá problém zdvihnutý okraj. Já ten papír ještě lehce pomastím, potom se roláda krásně od papíru oddělí. Okraje těsta, které zůstanou u plechu odříznu nožem nebo těsto nedávám až k okraji.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web