Jahodová mramorová pěna

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g jahody
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce med jetelový
    • 125
      ml šlehačka
    • 500
      ml voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jahody očistíme od stopek, omyjeme a necháme okapat. Odebereme 200 g a rozmixujeme je. Zbytek odložíme stranou na ozdobu.
2
K bílku přidáme špetku soli a ušleháme jej do tuha. Potom přidáme med a opět šleháme. Za stálého šlehání přidáme žloutek. Při práci nepospícháme, čím déle budeme hmotu zpracovávat, tím bude pevnější a dezert chutnější.
3
Připravíme si podlouhlou dortovou formu a vyložíme ji alobalem. Okraje necháme přesahovat. Ušleháme smetanu a lehce ji vmícháme do vaječné pěny. Stranou odložíme 1/3 jahodového pyré a zbytek přidáme k pěně. Promícháme pouze minimálně, aby mohlo vyniknout efektní mramorování. Směs nalijeme do formy a rozetřeme. Přehneme okraje alobalu a uložíme do chladničky alespoň na 3 hodiny ztuhnout. Dostatečně prochladlou a zhoustlou pěnu vyklopíme z formy, odstraníme fólii. Porce přelijeme jahodovým pyré, ozdobíme celým ovocem a lístky meduňky.
Zařazení: Moučníky Nepečené

Komentáře k receptu

  • Tina Bila
    Tina Bila |

    31. 3. 2007 20:03

    Tak jsem to zkousela a nepovedlo se to.Na co byla ta voda?