Jahodová marmeláda dle Ládi Hrušky

Ingredience
Jahody 1/2 kg
Cukr 1/2 kg
Vanilkový cukr 1 ks
Citron 1 ks
Červené víno 1 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Omyté a očištěné jahody si rozkrájíme na půlky a vložíme je do hrnce. Přisypeme balíček vanilkového cukru a přidáme i cukr krystalový, v množství stejném, jako máme jahod. Jahody s cukrem pěkně rozmícháme a dáme uležet do lednice aspoň na 3 hodiny.

Vyvařené a dokonalé čisté zavařovací sklenice si připravíme na stůl. Láďa Hruška doporučil jejich sterilizaci v troubě na 120 °C po dobu asi 15
minut.

Zkontrolujem zda se nám již rozpustil cukr v jahodách, poté můžeme dát vařit na plotnu. Pozvolna. Když se začnou vařit, přilijeme panáka vína. Po asi čtvrt hodině varu, přidáme také celý vymačkaný citrón a vaříme dále, dalších 15 minut.
Po této době sejmeme z plotny a necháme 10 minut vychladnout. Pak můžeme
jahodovou směs klidně rozmixovat mixérem, pokud chceme džem jemnější.

Voňavoučkou směs přendáme do připravených sklenic a postupujeme dále tak, jak jsme zvyklí při zavařování.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Jahodová marmeláda dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web