Jahodová marmeláda dle Ládi Hrušky

Ingredience
Jahody 1/2 kg
Cukr 1/2 kg
Vanilkový cukr 1 ks
Citron 1 ks
Červené víno 1 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Omyté a očištěné jahody si rozkrájíme na půlky a vložíme je do hrnce. Přisypeme balíček vanilkového cukru a přidáme i cukr krystalový, v množství stejném, jako máme jahod. Jahody s cukrem pěkně rozmícháme a dáme uležet do lednice aspoň na 3 hodiny.

Vyvařené a dokonalé čisté zavařovací sklenice si připravíme na stůl. Láďa Hruška doporučil jejich sterilizaci v troubě na 120 °C po dobu asi 15
minut.

Zkontrolujem zda se nám již rozpustil cukr v jahodách, poté můžeme dát vařit na plotnu. Pozvolna. Když se začnou vařit, přilijeme panáka vína. Po asi čtvrt hodině varu, přidáme také celý vymačkaný citrón a vaříme dále, dalších 15 minut.
Po této době sejmeme z plotny a necháme 10 minut vychladnout. Pak můžeme
jahodovou směs klidně rozmixovat mixérem, pokud chceme džem jemnější.

Voňavoučkou směs přendáme do připravených sklenic a postupujeme dále tak, jak jsme zvyklí při zavařování.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Jahodová marmeláda dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web