Jahodová dobrůtka

Střední
Ingredience
Vejce 4 ks
Cukr krupice 100 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Solamyl (bramborový škrob) 50 g
Polohrubá mouka 80 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Náplň
Kyselá smetana 2 kelímek
Citronová šťáva
Z půlky citronu
 
Moučkový cukr 50 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Šlehačka 1 balení
Želatina 6 plátek
Jahody 400 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Ušleháme bílky, přidáme oba cukry, žloutky a zbytek ingrediencí. Upečeme v dortové formě a necháme vystydnout. Namočíme želatinu do studené vody, ušleháme šlehačku, nakrájíme jahody.

Na náplň si smícháme smetanu s cukrem a citronovou šťávou, přimícháme rozpuštěnou želatinu, jahody a nakonec vmícháme šlehačku. Korpus rozřízneme na dva pláty, jeden vložíme zpátky do formy,nalijeme náplň a přikryjeme druhým. Dáme do lednice ztuhnout aspoň na tři hodiny, nejlépe do druhého dne. Před podáváním můžeme ozdobit, já to jen mírně pocukruju.

Želatinu rozpouštím tak, že ji vyždímám, dám do hrnečku a zaliju vařící vodou jen tolik co jí přikryje, míchám do rozpuštění a pak ji ihned vmíchám do smetany.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Tvaroh s fíky Sladké fíky: ovoce z ráje Články z

Komentáře k receptu: Jahodová dobrůtka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web