Jahodová dobrůtka

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Náplň
    • 2
      kelímek kyselá smetana
    • citronová šťáva Z půlky citronu
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balení šlehačka
    • 6
      plátek želatina
    • 400
      g jahody

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ušleháme bílky, přidáme oba cukry, žloutky a zbytek ingrediencí. Upečeme v dortové formě a necháme vystydnout. Namočíme želatinu do studené vody, ušleháme šlehačku, nakrájíme jahody.
2
Na náplň si smícháme smetanu s cukrem a citronovou šťávou, přimícháme rozpuštěnou želatinu, jahody a nakonec vmícháme šlehačku. Korpus rozřízneme na dva pláty, jeden vložíme zpátky do formy,nalijeme náplň a přikryjeme druhým. Dáme do lednice ztuhnout aspoň na tři hodiny, nejlépe do druhého dne. Před podáváním můžeme ozdobit, já to jen mírně pocukruju.
3
Želatinu rozpouštím tak, že ji vyždímám, dám do hrnečku a zaliju vařící vodou jen tolik co jí přikryje, míchám do rozpuštění a pak ji ihned vmíchám do smetany.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.