Jáhlová mléčná kaše

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
20 minut
3
porce
neuvedeno
autor: krk

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek jáhly
    • 2,5
      hrnek mléko polotučné
    • 20
      g máslo
    • 20
      g vanilkový cukr dle vlastní chutí asi
    • kakao dle chuti
    • kokos dle chuti
    • ořechy dle chuti
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jáhly spaříme horkou vodou. Následně smícháme s mlékem a dáme pozvolna vařit. Do horkého přidáme máslo a cukr a za stálého míchání vaříme dokud směs nezhoustne na kaši (přibližně 10 až 15 min.). Směs nalijeme na talíř a posypeme dle chuti kakaem, skořicí, kokosem nebo ořechy, záleží jen na nás.
Zařazení: Pokrmy Kaše

Komentáře k receptu

  • zdena
    zdena |

    24. 11. 2013 22:02

    Dobré je pokapat kaši medem a poklást ovocem (jahody, maliny, ostružiny, ananas atp.).