Jablkový závin s mandlemi a smetanou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • sůl
    • 3
      lžíce rostlinný olej
  • Náplň
    • citronová šťáva
    • 50
      g máslo
    • 200
      ml smetana
    • 50
      g mandle
    • 100
      g cukr
    • 50
      ml mléko
    • sůl
    • 4
      vejce
    • 1,5
      kg jablka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, špetky soli, oleje a 100 ml vody vypracujeme elektrickým hnětačem hladké těsto. Přikryté utěrkou ho necháme asi 30 minut odležet. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ihned je pokapeme citronovou šťávou. Troubu vyhřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl vyválíme na pomoučeném kuchyňském válu na co nejtenčí obdélník. Máslo rozpustíme, 2/3 obdélníků jím potřeme. Smetanu ušleháme do polotuha a roztřeme na těsto. Na kratší straně ponecháme 3cm okraje. Jablka rozprostřeme na smetanu a posypeme sekanými mandlemi a cukrem. Volné okraje přeložíme přes náplň a obdélníky po delší straně opatrně srolujeme. Konce k sobě pevně přitiskneme. V hrníčku rozšleháme vejce s mlékem a špetkou soli. po 30 minutách pečení nalijeme rozšlehaná vejce na záviny a pečeme dál ještě 10-15 minut.
Zařazení: Moučníky Záviny

Komentáře k receptu

  • Helena
    Helena |

    2. 2. 2008 22:51

    Také by mně to zajímalo,ozve se autor?

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    29. 10. 2007 12:05

    Velice zajímavý recept, ale co udělá ta ušlehaná smetana v tom závinu? Vyzkoušel jste to někdo ??