Autor:

Jablkový štrůdl pro skvělou náladu

Střední
Těsto
Hera 1 balení
Tvaroh 1 balení
Hladká mouka
2-3 - tolik, aby se těsto nelepilo
3 hrnek
Náplň
Jablka
až 5 - záleží na jejich velikosti
4 ks
Nasekané ořechy
na jemno (vlašské)
 
Strouhaný kokos
jemně
 
Rozinky  
Skořice  
Strouhanka 1 hrst

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Zprvu vytáhneme Heru z lednice a necháme ji změknout. Nakrájíme Heru do mísy na menší čtverce (aby se lépe rozmačkávala s ostatními ingrediencemi). Postupně přidáváme kousky tvarohu a mouku. Vypracujeme těsto, které nelepí.

Těsto rozdělíme do dvou půlek. Vezmeme jednu z nich. Než začneme tuto půlku ztenčovat válcem do oválného tvaru, ujistíme se, že pod těstem je na jemno rozsypaná mouka (aby se těsto zespodu nepřilepilo). Těsto rozválíme do oválného tvaru. Tloušťka oválu by se měla pohybovat kolem 0,5-0,8 cm.

Těsto poté jemně posypeme strouhankou, na kterou pokládáme polovinu množství nastrouhaných jablek. Na jablka rovnoměrně rozložíme polovinu ingrediencí uvedených výše pod „Náplň“.

Těsto nejdříve zabalíme na podélných koncích oválu. Poté zarolujeme. Opatrně přeneseme na předem vymazaný plech. Jakmile těsto leží na plechu, potřeme jeho povrch rozkvedlaným vejcem (které při pečení dodá štrůdlu zlatavý lesk).

Vše opakujeme s druhou půlkou těsta. Oba štrůdly pečeme vedle sebe na stejném plechu do zlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Mazanec Velikonoční recepty: mazanec, jehněčí, jidáše a další dobroty Články z

Komentáře k receptu: Jablkový štrůdl pro skvělou náladu

Komentáře

  1. Laura   15.02.2011 | 11:03 | reagovat | závadný

    nikde jsem v popisu nenašla cukr!!! takže jsem jím posypala jablka přímo na těsto aby výsledek nebyl příliš kyselý.Místo ořechů slunečnicové semínko (je zdravější) a na vrch štrůdlu lněné a sezamové-je to lahůdka.... :-D

    1. HelenaPa   21.03.2014 | 13:12 | reagovat | závadný

      Je to můj oblíbený štrůdl, jen bez kokosu. Jablka sypu cukrem se skořicí a pak cukruji po upečení. Záleží na to, jak jsou jablka sladká.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Jak skloubit práci se starostí o děti? Jak skloubit práci se starostí o děti?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web