Autor:

Jablkový srnčí hřbet

60 minut PT0H60M
Střední
Těsto
Vejce 3 ks
Jablka 2 ks
Moučkový cukr 150 g
Ořechy 80 g
Kakao 2 lžíce
Krupice 3 lžíce
Jedlá soda  špetka
Olej  
Hrubá mouka  
Poleva
Čokoláda na vaření 100 g
Tuk
(100%)
30 g
Na povrch
Ořechy
na hrubo pomleté
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáváme prosáté kakao, nastrouhaná jablka, krupici, mleté ořechy a sodu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta.

Vymažeme formu na srnčí hřbet olejem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto do formy a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.

Po upečení srnčí hřbet vyklopíme a necháme vychládnout. Až je srnčí hřbet vychladlý, polijeme ho čokoládovou polevou, kterou si uděláme tak, že ve vodní lázni rozehřejeme tuk a nalámanou čokoládu a dohladka umícháme. Nakonec můžeme posypat na hrubo pomletými ořechy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Banica Ochutnejte Bulharsko Články z

Komentáře k receptu: Jablkový srnčí hřbet

Komentáře

  1. Petr   05.08.2015 | 14:11 | reagovat |

    Místo oleje a mouky doporučuji hřbet vymazat sádlem a vysypat strouhankou. Hned po vytáhnutí z trouby pak přikrýt utěrkou namočenou ve studené vodě. Po vychladnutí se krásně vyklopí.

  2. Petra   12.10.2012 | 18:54 | reagovat |

    Nejsem moc profík, ale nebylo by lepší vyklápět to za studena? Měla jsem dobře vymazanou formu a stejně se mi půlka nevyklopila, tak jsme to nakonec jedli jako trhanec. Chuťově je ale moc dobrá.

  3. Zuzana Šindlerová   04.04.2007 | 11:07 | reagovat |

    Tak vyzkoušeno, je to lehký nadýchaný moučník. Nepolívala jsem čokoládou, jen pošplíchala na talířku ušlehanou šlehačku. Jen jsem se nazlobila při vyklápění, moc to nešlo a trochu se nalepilo na formu i když jsem měla vysypáno dobře. Asi tím, že je to mokrá buchta. Jinak dávám za 1.

  4. Táňa Miňová   30.03.2007 | 22:07 | reagovat |

    Záleží na vás na jakém struhadle jablka nastrouháte ale na hrubém jsou lepší.

  5. Táňa Miňová   30.03.2007 | 22:06 | reagovat |

    Záleží na vás na jakém struhadle jablka nastrouháte ale na hrubém jsou lepší.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web