Autor:

Jablkový srnčí hřbet

60 minut PT0H60M
Střední
Těsto
Vejce 3 ks
Jablka 2 ks
Moučkový cukr 150 g
Ořechy 80 g
Kakao 2 lžíce
Krupice 3 lžíce
Jedlá soda  špetka
Olej  
Hrubá mouka  
Poleva
Čokoláda na vaření 100 g
Tuk
(100%)
30 g
Na povrch
Ořechy
na hrubo pomleté
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáváme prosáté kakao, nastrouhaná jablka, krupici, mleté ořechy a sodu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta.

Vymažeme formu na srnčí hřbet olejem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto do formy a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.

Po upečení srnčí hřbet vyklopíme a necháme vychládnout. Až je srnčí hřbet vychladlý, polijeme ho čokoládovou polevou, kterou si uděláme tak, že ve vodní lázni rozehřejeme tuk a nalámanou čokoládu a dohladka umícháme. Nakonec můžeme posypat na hrubo pomletými ořechy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Castagnaccio do skla Energie na talíři Články z

Komentáře k receptu: Jablkový srnčí hřbet

Komentáře

  1. Petr   05.08.2015 | 14:11 | reagovat |

    Místo oleje a mouky doporučuji hřbet vymazat sádlem a vysypat strouhankou. Hned po vytáhnutí z trouby pak přikrýt utěrkou namočenou ve studené vodě. Po vychladnutí se krásně vyklopí.

  2. Petra   12.10.2012 | 18:54 | reagovat |

    Nejsem moc profík, ale nebylo by lepší vyklápět to za studena? Měla jsem dobře vymazanou formu a stejně se mi půlka nevyklopila, tak jsme to nakonec jedli jako trhanec. Chuťově je ale moc dobrá.

  3. Zuzana Šindlerová   04.04.2007 | 11:07 | reagovat |

    Tak vyzkoušeno, je to lehký nadýchaný moučník. Nepolívala jsem čokoládou, jen pošplíchala na talířku ušlehanou šlehačku. Jen jsem se nazlobila při vyklápění, moc to nešlo a trochu se nalepilo na formu i když jsem měla vysypáno dobře. Asi tím, že je to mokrá buchta. Jinak dávám za 1.

  4. Táňa Miňová   30.03.2007 | 22:07 | reagovat |

    Záleží na vás na jakém struhadle jablka nastrouháte ale na hrubém jsou lepší.

  5. Táňa Miňová   30.03.2007 | 22:06 | reagovat |

    Záleží na vás na jakém struhadle jablka nastrouháte ale na hrubém jsou lepší.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web