Autor:

Jablkový perník promazávaný jablkovými povidly

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Jablka
Mohou být i nakrájená na drobnější kostičky.
350 g
Polohrubá mouka 300 g
Vejce 2 ks
Mléko plnotučné
Pokud přidáte plnotučné mléko, získá tak novou, vláčnější chuť.
180 ml
Řepkový olej 120 ml
Cukr krupice 180 g
Prášek do perníku 1 ks
Kakao 2 lžíce
Jablečná povidla 10 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Oloupeme a nastrouháme (nebo nakrájíme) jablka.
Rozklepneme do nich vajíčka, přisypeme cukr. Přilijeme olej a mléko, zamícháme. V jiné míse smícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. I je přisypeme k jablkům.
Do kokosem nebo moukou vysypané formy vlijeme těsto a dáme péct na 45 minut, při 160°C.

Po vychladnutí rozkrojíme na dva pláty a promažeme jablkovými povidly.
Dobrou chuť. :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Retro štafetky Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Retro štafetky - chuť dětství Články z

Komentáře k receptu: Jablkový perník promazávaný jablkovými povidly

Komentáře

  1. dana   05.05.2013 | 16:53 | reagovat |

    velmi povedený perník ,doplnila jsem ho čokoládovou polevou

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web