Autor:

Jablkový perník promazávaný jablkovými povidly

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Jablka
Mohou být i nakrájená na drobnější kostičky.
350 g
Polohrubá mouka 300 g
Vejce 2 ks
Mléko plnotučné
Pokud přidáte plnotučné mléko, získá tak novou, vláčnější chuť.
180 ml
Řepkový olej 120 ml
Cukr krupice 180 g
Prášek do perníku 1 ks
Kakao 2 lžíce
Jablečná povidla 10 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Oloupeme a nastrouháme (nebo nakrájíme) jablka.
Rozklepneme do nich vajíčka, přisypeme cukr. Přilijeme olej a mléko, zamícháme. V jiné míse smícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. I je přisypeme k jablkům.
Do kokosem nebo moukou vysypané formy vlijeme těsto a dáme péct na 45 minut, při 160°C.

Po vychladnutí rozkrojíme na dva pláty a promažeme jablkovými povidly.
Dobrou chuť. :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Muffiny s malinami Muffiny sladké & slané Články z

Komentáře k receptu: Jablkový perník promazávaný jablkovými povidly

Komentáře

  1. dana   05.05.2013 | 16:53 | reagovat | závadný

    velmi povedený perník ,doplnila jsem ho čokoládovou polevou

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web