Autor:

Jablkový perník

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Prášek do perníku 1 balíček
Skořice
1-2
2 lžička
Kakao 3 lžíce
Moučkový cukr 200 g
Mléko 250 ml
Hera 250 g
Kondenzované mléko
slazené
1 plechovka
Vejce
celé
1 ks
Jablka
oloupaná a nakrájená
1 kg
Skořicový cukr
na posypání
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Změklou heru ušleháme s kondenzovaným mlékem, vlažným mlékem, cukrem, vejcem a pak přidáme jablka nakrájená na malé kostičky. K tomuto přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem do perníku, mletou skořicí a kakaem. Umíchané těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech a pečeme 45 minut. Vychladlý moučník posypeme skořicovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Paella Jak chutná Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Jablkový perník

Komentáře

  1. Adéla   07.04.2006 | 20:35 | reagovat |

    Musím uznat, že jsem se také moc těšila, až buchtu ochutnám, ale zklamala mě. Moc mi nechutná. Jak bych to popsala? Příjde mi moc hutná (asi kvůli většímu množství jablek?). Klasický perník chutná mnohem lépe a vyjde i levněji...

  2. Alena   20.10.2004 | 14:38 | reagovat |

    Je pravda, že když se to povede tak ochutnávám hodně velký kousek...

  3. Jana z VM   20.10.2004 | 12:54 | reagovat |

    Já si myslím, že když už se jednou upeče, je lepší si dát i více a ne jenom ochutnat. Mohlo by se stát, pokud bude buchta rodině chutnat (mám tři chlapy), že by nemuselo zbýt ani na to ochutnání pro matku rodu......

  4. Alena   20.10.2004 | 11:28 | reagovat |

    Je pravka že když si přečtu co se do té buchty dává musí být dobrá, ale těch kalorií. Mnooo - tak do neděle budu cvičit a pak ji zkusím upéct a kousek ochutnám...

  5. Jana z VM   20.10.2004 | 7:32 | reagovat |

    Toto může být vynikající buchtička, to složení je velice lákavé a výsledek může být šťavnatá pochoutka. Až to zkusím, ozvu se.Ale brzy to nebude, protože na vyzkoušení mám moc a moc receptů, že nevím, který dřív!!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web