Autor:

Jablkový moučník

Střední
Ingredience
Vejce 8 ks
Polohrubá mouka 200 g
Kakao 2 lžíce
Jablka 750 g
Krém
Máslo 250 g
Žloutek 1 ks
Cukr 150 g
Ořechy 50 g
Hnědý rum  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku, polovinu těsta obarvíme kakaem. Na plech dáme pečící papír pomazaný tukem, na něj vrstvu strouhaných jablek. Na to nalejeme tmavé těsto a pak světlé. Pečeme v mírné troubě asi 20 min. Po vychladnutí obrátíme, sejmeme papír, potřeme krémem a posypeme čokoládou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bylinkový koláč Koláče z křehkého těsta - sladké i slané recepty Články z

Komentáře k receptu: Jablkový moučník

Komentáře

  1. Jana z VM   12.05.2005 | 12:10 | reagovat |

    Sleduji tuto "debatu" o syrovém vajíčku v krému a myslím si, že jeden žloutek v tom množství nemůže ublížit. Nedovedu si představit bramborový salát bez majonézy, sama dělám krém ze šlehaných vajec ve vodní lázni a další recepty - např domácí zmrzlinu, kde je těch vajec více. Prozatím nebyl nikdy za ta léta problém. Je sice pravda, že máme vejce svá, ale asi bych ani nepřemýšlela o těch kupovaných, protože salmonela může být z daleko jiných, podle někoho bezvadných, surovin!! Já sama před lety zažila hroznou salmonelu v jedné nemocnici a ta byla z vařeného kuřecího masa přímo z nemocniční kuchyně!!

  2. Dahiba   12.05.2005 | 12:04 | reagovat |

    Katko, speltla jste si rubriku, jestli vám něco nechutná a toužíte se o tom s ostatními podělit klikněte si na Diskuzi a další volba je Co neradi jíte. Nikdo Vám recept přece nevnucuje a pokud nejíte syrové žloutky, zřejmě recept neuděláte a tudíž považuji Váš komentář za bezpředmětný, každý se přece rozhodne podle svých chutí a rozumu jaký recept si uvaří.

  3. Katka   12.05.2005 | 11:47 | reagovat |

    Ne majonézu nejím, ráda si ji odepřu a nahradím tvarohem nebo bílým jogurtem. Je to rozhodně zdravější.

  4. Sylva K.   12.05.2005 | 10:52 | reagovat |

    do těsta se dává 20 dkg cukru,žloutek také nedávam do krému.Někdy ušlehám jen máslo s cukrem a přidám trochu vřelého mléka.

  5. Jana Tichá   12.05.2005 | 9:37 | reagovat |

    V tom případě jistě nejíte ani majonézu apod...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Český design: Téměř nezničitelné kabelky z bezpečnostních pásů Český design: Téměř nezničitelné kabelky z bezpečnostních pásů
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web