Jablkový koláč z kuchařky Rum v kuchyni

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr
    • 4
      ks jablka
    • 0,1
      l hnědý rum
    • 2
      balení prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce kakao
    • 0,1
      l rostlinný olej
    • 0,3
      l mléko
  • Poleva
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      lžička tuk
    • 3
      lžíce voda
    • kokos

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao, vejce, olej, mléko a rum a vše důkladně promícháme. Směs nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a zvolna pečeme přibližně 30 minut.
2
Po vyjmutí z trouby necháme koláč vychladnout a pak ho polijeme polevou, kterou jsme připravili smícháním výše uvedených surovin - na mírném ohni a za stálého míchání. Nakonec koláč posypeme mletým kokosem, který můžeme podle chuti nahradit i sekanými ořechy.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.