Jablkový koláč s mandlovými kousky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: aktija

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 75
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 75
      g máslo
    • 150
      g tvaroh
    • 50
      ml smetana
    • 1,5
      kg jablka a 100+50 g cukru na povrch

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které si podle potřeby podsypáváme moukou. Na vymazaný plech navlhčenýma rukama vytáhneme těsto. Poklademe ho nastrouhanými jablky. Mandle zahřejeme se 100 g cukru, dokud se cukr nerozpustí a nedrží na mandlích. Potom sundáme z plotny, promícháme s 50 g cukru a rovnoměrně rozdělíme na jablka. Pečeme při teplotě 180 °C.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • jitka Mal.
    jitka Mal. |

    5. 6. 2007 14:30

    Omlouvám se úplně mi to tady vypadlo, mandlí přijde 100g. Prosím kuchařku o doplnění děkuji

  • Gábina H
    Gábina H |

    5. 6. 2007 09:49

    Kolik tam dáváte těch mandlí? Recept vypadá zajímavě

  • Jana P.
    Jana P. |

    5. 6. 2007 09:40

    A kolik těch mandlí má být?