Jablkový koláč s mandlovou krustou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 275
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • 75
      g máslo
    • 150
      g tvaroh
    • 50
      ml smetana
    • 5
      ks jablka Větších
    • 150
      g mandle

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku smícháme s práškem do pečiva a 75 g cukru. Přidáme vejce, sůl, smetanu a tvaroh, máslo nakrájené na kousky a vypracujeme těsto. Troubu předehřejeme na 180 °C a těsto dáme na plech. Oloupané jablka pokrájené na tenké měsíčky položíme na těsto. Mandle zahříváme se 150 g cukru, až se cukr začne lepit na mandle.
2
Potom je sundáme z plotny, smácháme se zbylými 50 g cukru (nemusí být - já osobně již nepřidávám, je to dosti sladké i tak) a rovnoměrně posypeme těsto s jablky. Pak dáme péct na 150 °C asi na 30 minut.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.