Jablkový dort III.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g jablka (Čistá váha) - šťavnatá, sladkokyselá
    • 180
      g mleté ořechy Nebo podrcené
    • 300
      g cukr
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce dětská krupice (Mírně navršené)
    • 3
      lžíce kakao
    • citronová kůra
    • hnědý rum Podle chuti
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupaná jablka se na hrubším struhadle postrouhají, promíchají s dětskou krupičkou a nechají nabobtnat. Cukr se utře se žloutky, kakaem, rumem a postupně se přidají po lžičkách jablka, ořechy a z bílků s troškou soli vyšlehaný sníh - zlehka se vmíchá nejprve několik lžic sněhu, aby se hmota naředila a přes zbylý sníh se hmota spíše převrací vařečkou, aby se nadlehčila.
2
Peče se ve vymazané a vysypané dortové formě, zvolna přibližně 45-50 minut, pak se zkusí špejlí, zda je dort uvnitř upečený. Hotový dort se nechá vychladnout a buď jen pocukruje, nebo poleje čokoládovou polevou.
3
Podává se na talířku ozdobené kopečkem šlehačky. Doporučuji jíst až na druhý den.Tento dort lze péct i na velkém plechu přibližně 39x30 cm, v tom případě připravuji těsto z jedné a půl dávky a peču asi 60 minut. Pokud mám jen sladká jablka, trochu je okyselím citrónovou šťávou, případně uberu cukru.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    7. 11. 2007 23:29

    Děkuju.

  • Linda Klein
    Linda Klein |

    7. 11. 2007 17:03

    Velmi podobny recept jsem ziskala od me babicky a patri k mym nejoblibenejsim :-)) Pecu na vetsim plechu a polevam citronovou polevou. Je to velmi dobre. Mouka zde opravdu nepatri a orechy melu najemno.

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    7. 11. 2007 10:37

    Pochopila jsem správně, že tam kromě těch 6 lžic krupičky není žádná mouka? A ty ořechy mají být na jemno nebo je stačí podrtit jen na menší kousky?