Autor:

Jablkový dezert po anglicku

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Jablka 6 ks
Skořice  
Javorový sirup
nebo cukr
 
Těsto
Polohrubá mouka 1,5 hrnek
Ovesné vločky 1,5 hrnek
Cukr 1/2 hrnek
Máslo 250 g
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Do máslem vymazaného pekáče poskládáme na plátky nakrájená jablka, polijeme javorovým sirupem nebo posypeme cukrem, okořeníme skořicí (můžeme přidat rozinky, kokos, strouhané oříšky, apod). Vypracujeme mazlavé těsto a namačkáme rovnoměrně na jablka. Pečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě (el. 175 °C) 35-45 min.Je to vynikající, jednoduché a rychlé!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tvarohový a makový závin Ty nejlepší záviny. Sladké i slané. Články z

Komentáře k receptu: Jablkový dezert po anglicku

Komentáře

  1. MartinV   01.03.2007 | 19:01 | reagovat |

    Do podobných "jablečnin" se mi osvědčilo přidat pro chuť 1-2 lžíce třtinové melasy.

  2. Adél   01.03.2007 | 16:17 | reagovat |

    Teď koukám, jaký "zázrak" jsem zplodila! Hypermarketách!! Samozřejmě hypermarketech. Omlouvám se všem. Asi zatmění, či co :-)

  3. Adél   01.03.2007 | 15:53 | reagovat |

    Amálko, javorový sirup je k dostání v hypermarketách, možná i supermarketách a v každé zdravé výživě :-)

  4. amalie   01.03.2007 | 15:32 | reagovat |

    Bylo to dobré,trochu to vůní a chutí připomínalo jak řekl malý "müsli", ale zdálo se mi to moc sladké, i když jsem ubrala cukr,který jsem použila hnědý,ale to je asi každého na chuti. Tak jsem po upečení jablka pokapala limetkou a bylo to hned fain a více dle naší chuti.Příště ty jablka pokapu ještě před pečením.Děkuji za rychlý,dobrý a vcelku (s použitím jen ovesných vloček a místo cukru medu) i zdravý recept.Ještě jsem se chtěla zeptat kde se dá koupit javorový sirup,děkuji moc.

  5. autorka Zdenka   18.10.2006 | 14:27 | reagovat |

    Promiňte, Ivo, že odpovídám až teď. Používám standartní pekáč na kuře a hrnek 250 ml. Jinak musím říct, že s javorovým sirupem je to mnohem lepší než s cukrem. Krásně to zkaramelizuje.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web