Jablkové růžičky dle Ládi Hrušky

Ingredience
Jablka  
Listové těsto  
Skořicový cukr  
Marmeláda  

Postup přípravy:

Nejprve si omytá jablka rozkrojíme na půl, vykrojíme z nich jadřinec a půlky rozkrájíme na 1-2 mm tenké plátky.

Listové těsto opatrně vyválíme do tenkého plátu a nakrájíme na 5 cm široké proužky. Každý proužek natřeme do půlky marmeládou a dle chuti posypeme skořicovým cukrem. Na takto potřený a posypaný plátek rozložíme plátky jablka.
Každý proužek s jablky, marmeládou a skořicí, přikryjeme druhým, nepotřeným proužkeme.
Plát těsta pak zavineme, ale jen z jedné strany, aby nám vzniknul jakoby košíček, ze kterého nám vykukují plátky jablek.

Tyto „růžičky“ dáme na plech s pečicím papírem a pečeme do zlatova, Láďa Hruška doporučuje dobu pečení asi 15minut při 200 °C.
Když pak růžičky vyndáme, ještě je posypeme moučkovým cukrem a můžeme si hned pochutnávat :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Paris-Brest Odpalované těsto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Jablkové růžičky dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web