Jablkové růžičky dle Ládi Hrušky

Ingredience
Jablka  
Listové těsto  
Skořicový cukr  
Marmeláda  

Postup přípravy:

Nejprve si omytá jablka rozkrojíme na půl, vykrojíme z nich jadřinec a půlky rozkrájíme na 1-2 mm tenké plátky.

Listové těsto opatrně vyválíme do tenkého plátu a nakrájíme na 5 cm široké proužky. Každý proužek natřeme do půlky marmeládou a dle chuti posypeme skořicovým cukrem. Na takto potřený a posypaný plátek rozložíme plátky jablka.
Každý proužek s jablky, marmeládou a skořicí, přikryjeme druhým, nepotřeným proužkeme.
Plát těsta pak zavineme, ale jen z jedné strany, aby nám vzniknul jakoby košíček, ze kterého nám vykukují plátky jablek.

Tyto „růžičky“ dáme na plech s pečicím papírem a pečeme do zlatova, Láďa Hruška doporučuje dobu pečení asi 15minut při 200 °C.
Když pak růžičky vyndáme, ještě je posypeme moučkovým cukrem a můžeme si hned pochutnávat :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Ryba „na lešo‟ Poznejte poklady balkánské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Jablkové růžičky dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web