Jablkové řezy II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 180
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce voda
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 240
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
  • Jablkový rosol
    • 750
      g jablka
    • 180
      g cukr krystal
    • 4
      dl voda
    • 2
      balíček vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vymícháme s cukrem do pěny, pomalu přiléváme horkou vodu a olej. Do vyšlehané pěny přidáme mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto vylejeme na vymaštěný a vysypaný plech a upečeme. Necháme vychladnout.
2
Jablka nakrájíme na malé kostičky (bez slupek a jádřinců), přidáme cukr, 2 dcl vody a dusíme. Ve zbylých 2 dcl vody rozmícháme pudinky a pomalu lijeme do vařící se jablkové kaše. Uvaříme a necháme vychladnout. Vychladnuté pak natřeme na upečený piškot, dáme do lednice a potom krájíme na řezy.
Zařazení: Moučníky Řezy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana Malířová
    Jana Malířová |

    7. 12. 2007 16:26

    pekla jsem ji už několikrát,protože nás doma zcela dostala...dík za receptík...1

  • Lenka S
    Lenka S |

    1. 10. 2006 19:09

    Vynikající! A přitom téměř dietní. Pochutnali jsme si, dávám 1!

  • Anonym
    Anonym |

    28. 9. 2006 18:18

    Řezy neměly chybu no prostě bomba pro mlstné jazýčky.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 9. 2006 14:59

    Výborný lehký recept, ještě jsem do jablkového rosolu přidala cca 50g namletých lískových oříšků, trošku rumu a po vychladnutí rosolu jsem ještě celou plochu řezů natřela dvěma zakysanými smetanami rozmíchanými s trochou cukru. Do večera nezbyl ani kousek!!!