Autor:

Jablkové řezy

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 600 g
Moučkový cukr 150 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Vejce 1 ks
Máslo
nebo rostlinný tuk
250 g
Mléko 50 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Citronová kůra  
Jablka 750 g
Žloutek 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Suroviny zpracujeme v těsto. Rozdělíme na 2 stejné části. Vyvalíme dva stejné pláty. Jeden plát přeneseme na válečku na plech, posypeme nastrouhanými a ochucenými jablky a zakryjeme druhým plátem. Vršek potřeme žloutkem a dáme péci do trouby při teplotě 200 stupňů. Po vychladnutí mažeme vršek (tmavou či bílou čokoládovou polevou).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Šťavnaté hruškové speciality - 1. díl Články z

Komentáře k receptu: Jablkové řezy

Komentáře

  1. Majka Rončáková   06.05.2010 | 13:22 | reagovat |

    Začíná rebarbora, taky by to asi šlo, vyzkouším.

  2. Zdeňka Raindlová   04.05.2010 | 20:42 | reagovat |

    Tedy Laďko, to byste tomu dala...půl litru mléka do křehkého těsta by byla pohroma. Je to 0,5 dcl! čili jen pár lžic. Toto těsto připravuji už léta.

  3. ladislava staffenová   03.05.2010 | 19:47 | reagovat |

    Klári asi 5 dcl, podle množství mouky

  4. Klára Keselyova   03.05.2010 | 19:42 | reagovat |

    Koľko je 5 dkg mlieka?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web