Jablková povidla

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      kg jablka
    • 1
      l ocet
    • 1
      kg cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupaná a vyjadřincovaná jablka vaříme s trochou vody a octem asi 30 minut.
2
Pak přidáme 1 kg cukru a ještě vaříme 15 minut.
3
Nakonec vmícháme sáček Petolu a po přejití varem plníme do sklenic a zavíčkujeme. Vydrží až 4 roky.
Zařazení: Zdravě i chutně Ovoce

Komentáře k receptu

  • Hanka
    Hanka |

    23. 8. 2015 12:23

    opravdu litr octa???? na 4kg jablek a 1kg cukru??? Není to moc?

  • Marie Řezáčová
    Marie Řezáčová |

    26. 9. 2012 10:13

    V troubě, nemají chybu. Ale také se musí pohlídat ta správná chvíle kdy jsou hotová.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    1. 8. 2008 12:20

    No,ten hrnec.Mám jeden zaručeně 100% z Billy,dělala na něj myslím reklamu ještě paní Zázvorková.Bohužel i na ten se to přilepí,tak nevím.Tohle je dobrý nápad,opravdu,taky co s těmi letními jablky jiného,že?Tolik se jich zase nesní.Ale opravdu nevím,v čem to mám uvařit,abych nezničila další hrnec.

  • Lenka
    Lenka |

    19. 9. 2007 10:11

    Otáčíte po zavíčkování sklenice do vychladnutí dnem vzhůru?

  • Jarmila
    Jarmila |

    29. 7. 2007 17:23

    kolega v práci poradil - péc v troubě - nepálí se

  • Di
    Di |

    22. 1. 2007 09:13

    Jablka se většinou rozvaří sama, zvláště ta letní, šťavnatá. Zbytek dokonáte rozmícháním. Chce to však hrnec se dnem, ke kterému se hned tak něco nepřilepí.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    21. 1. 2007 20:44

    Jablka vaříme nastrouhaná, nakrájená, nebo rozmixovaná?