Autor:

JABLKA S PŘEKVAPENÍM

Obtížné
Ingredience
Závin Vitana 1 balení
Ztužený tuk 250 g
Jablka
malá
8 ks
Žloutek
Vaječný koňak  
Skořicový cukr  
Marináda
Hnědý rum 0,4 dl
Cukr 50 g
Vanilkový cukr 1 balení
Citronová šťáva 1 ks
Náplň
Marcipánová hmota 100 g
Skořicový cukr 1 balení
Rozinky 100 g

Postup přípravy:

Jablka oloupeme a zbavíme jader. Na noc naložíme do marinády.

Druhý den připravíme těsto dle receptu na obalu. Oddělíme kousek těsta na lístky. Ze zbytku vyválíme plát o síle 1/2 cm. Vykrájíme 8 stejných čtverců.

Smícháme rozinky, marcipán a skořicový cukr a naplníme jablka.

Z malého kousku těsta (který jsme předtím oddělili) vytvarujeme 8 lístků.

Každé jablko zabalíme do těsta, potřeme žloutkem a pečeme při teplotě 140°C asi 40-50 minut (lístky jen 5 – 8 minut).

Upečená jablka posypeme skořicovým cukrem, ozdobíme lístky a podáváme na vaječném likéru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Vanilkové velikonoční cupcakes Články z

Komentáře k receptu: JABLKA S PŘEKVAPENÍM

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web