Autor:

JABLKA S PŘEKVAPENÍM

Obtížné
Ingredience
Závin Vitana 1 balení
Ztužený tuk 250 g
Jablka
malá
8 ks
Žloutek
Vaječný koňak  
Skořicový cukr  
Marináda
Hnědý rum 0,4 dl
Cukr 50 g
Vanilkový cukr 1 balení
Citronová šťáva 1 ks
Náplň
Marcipánová hmota 100 g
Skořicový cukr 1 balení
Rozinky 100 g

Postup přípravy:

Jablka oloupeme a zbavíme jader. Na noc naložíme do marinády.

Druhý den připravíme těsto dle receptu na obalu. Oddělíme kousek těsta na lístky. Ze zbytku vyválíme plát o síle 1/2 cm. Vykrájíme 8 stejných čtverců.

Smícháme rozinky, marcipán a skořicový cukr a naplníme jablka.

Z malého kousku těsta (který jsme předtím oddělili) vytvarujeme 8 lístků.

Každé jablko zabalíme do těsta, potřeme žloutkem a pečeme při teplotě 140°C asi 40-50 minut (lístky jen 5 – 8 minut).

Upečená jablka posypeme skořicovým cukrem, ozdobíme lístky a podáváme na vaječném likéru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pomerančové madlenky v čokoládě Lahodné čokoládové potěšení. Vyzkoušejte skvělé delikatesy! Články z

Komentáře k receptu: JABLKA S PŘEKVAPENÍM

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web