Autor:

JABLKA S PŘEKVAPENÍM

Obtížné
Ingredience
Závin Vitana 1 balení
Ztužený tuk 250 g
Jablka
malá
8 ks
Žloutek
Vaječný koňak  
Skořicový cukr  
Marináda
Hnědý rum 0,4 dl
Cukr 50 g
Vanilkový cukr 1 balení
Citronová šťáva 1 ks
Náplň
Marcipánová hmota 100 g
Skořicový cukr 1 balení
Rozinky 100 g

Postup přípravy:

Jablka oloupeme a zbavíme jader. Na noc naložíme do marinády.

Druhý den připravíme těsto dle receptu na obalu. Oddělíme kousek těsta na lístky. Ze zbytku vyválíme plát o síle 1/2 cm. Vykrájíme 8 stejných čtverců.

Smícháme rozinky, marcipán a skořicový cukr a naplníme jablka.

Z malého kousku těsta (který jsme předtím oddělili) vytvarujeme 8 lístků.

Každé jablko zabalíme do těsta, potřeme žloutkem a pečeme při teplotě 140°C asi 40-50 minut (lístky jen 5 – 8 minut).

Upečená jablka posypeme skořicovým cukrem, ozdobíme lístky a podáváme na vaječném likéru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: JABLKA S PŘEKVAPENÍM

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web