JABLKA S PŘEKVAPENÍM

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení závin vitana
    • 250
      g ztužený tuk
    • 8
      ks jablka malá
    • 3
      žloutek
    • vaječný koňak
    • skořicový cukr
  • Marináda
    • 0,4
      dl hnědý rum
    • 50
      g cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks citronová šťáva
  • Náplň
    • 100
      g marcipánová hmota
    • 1
      balení skořicový cukr
    • 100
      g rozinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupeme a zbavíme jader. Na noc naložíme do marinády.
2
Druhý den připravíme těsto dle receptu na obalu. Oddělíme kousek těsta na lístky. Ze zbytku vyválíme plát o síle 1/2 cm. Vykrájíme 8 stejných čtverců.
3
Smícháme rozinky, marcipán a skořicový cukr a naplníme jablka.
4
Z malého kousku těsta (který jsme předtím oddělili) vytvarujeme 8 lístků.
5
Každé jablko zabalíme do těsta, potřeme žloutkem a pečeme při teplotě 140°C asi 40-50 minut (lístky jen 5 – 8 minut).
6
Upečená jablka posypeme skořicovým cukrem, ozdobíme lístky a podáváme na vaječném likéru.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.