Autor:

Jablka s krokantem a šlehačkou

Střední
Ingredience
Jablka 4 ks
Voda 500 ml
Cukr krystal 500 g
Citron
nakrájený na kolečka
1 ks
Skořice
celá
1 ks
Arašídy
nesolené
200 g
Cukr krupice
na karamel
6 lžíce
Šlehačka  

Postup přípravy:

Svařte sirup z vody a cukru, do kterého přidáte citronová kolečka a skořici. Jakmile se směs začne vařit, vložte oloupaná jablka bez jadřinců a povařte jen do poloměka. Pak jablka necháme zchladit na talíři a sirup vaříme dál.

Mezitím si uděláme na pánvi karamel, do kterého přidáme arašídy. Karamelovou směs pak vylejeme na plech a necháme dobře vychladit. Jakmile je karamelovo-arašidová hmota opravdu studená, rozsekejte ji v mixéru na jemno. Smíchejte vzniklý krokant s ušlehanou šlehačkou a touto hmotou překrýjte vychlazená jablka. Když je citronovo-skořicový sirup zredukovaný na hustou konzistenci, jemně lžící přelejte. Podávejte vychlazené.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Jablka s krokantem a šlehačkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web