Jablka s krokantem a šlehačkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks jablka
    • 500
      ml voda
    • 500
      g cukr krystal
    • 1
      ks citron nakrájený na kolečka
    • 1
      ks skořice celá
    • 200
      g arašídy nesolené
    • 6
      lžíce cukr krupice na karamel
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Svařte sirup z vody a cukru, do kterého přidáte citronová kolečka a skořici. Jakmile se směs začne vařit, vložte oloupaná jablka bez jadřinců a povařte jen do poloměka. Pak jablka necháme zchladit na talíři a sirup vaříme dál.
2
Mezitím si uděláme na pánvi karamel, do kterého přidáme arašídy. Karamelovou směs pak vylejeme na plech a necháme dobře vychladit. Jakmile je karamelovo-arašidová hmota opravdu studená, rozsekejte ji v mixéru na jemno. Smíchejte vzniklý krokant s ušlehanou šlehačkou a touto hmotou překrýjte vychlazená jablka. Když je citronovo-skořicový sirup zredukovaný na hustou konzistenci, jemně lžící přelejte. Podávejte vychlazené.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.