Jablka s křenem

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Terki

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      kg jablka
    • 1
      kg cukr
    • 100
      g křen
    • 200
      ml ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka i křen nastrouháme najemno, přidáme cukr a ocet a vše dobře promícháme. Plníme do sklenic a necháme pár dní odležet.
2
Výborné jako příloha nebo i jen tak samotné.
Zařazení: Přílohy Zeleninové

Komentáře k receptu

  • Jiří
    Jiří |

    3. 1. 2017 13:28

    Je mi 46 a tohle dělala moje maminka když jsem byl malý a já s manželkou si děláme do dnes.Vydrží bez sterilizace v poho celý rok ale u nás sotva do jara,ale za to netrpíme na nějaké velké chřipky a podobně.Doporučuji všem a ke všemu nebo jen tak k TV. ;-)

  • Tereza Martínková
    Tereza Martínková |

    29. 11. 2006 15:40

    Andreo, já to nesterilizuji a vydrží to vždycky hodně dlouho, zatím se mi nestalo, že by se to kazilo....dokonce jsme jednu otevřeli asi po roce a byla úplně v pořádku, myslím, že ten ocet to udrží.Hezký den:-)

  • Andrea Horáčková
    Andrea Horáčková |

    27. 11. 2006 21:23

    Dobrý den, zrovna jsem si udělala křen s jablky a chci se zeptat, jak dlouho vydrží ve skleničce??? pokud mám více množství, je nutná sterilizace??

  • Tereza Martínková
    Tereza Martínková |

    21. 9. 2006 15:23

    Zuzko, taky to baštíme s dobrotami na zabíjačce:), je to výborné i k uzenému a dávám to někdy i do těch šunkových rolek(jak psala Tereza)...ale i jen tak samotné, když člověka "honí mlsná" :))

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    21. 9. 2006 13:21

    Týmito jablkami s chrenom naplňte šunkové rolky, môžete to vmiešať do ušľahanej šľahačky a potom plniť rolky, vynikajúce. Uložte rolky na misu, ozdobte zeleninkou...

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    21. 9. 2006 10:21

    Díky, Terezko, za tenhle recept. Připomněla jste mně dobu tak před 20 lety, kdy jsme dělávali zabijačky a tyhle jablíčka tam nesměly nikdy chybět jako příloha k ovárku a dalším uvařeným pochoutkám. Křenu může být klidně trošku víc, záleží jak moc je ostrý. 1****.